10 Απριλίου 2014

Δημιουργήθηκε ο πρώτος κλωνοποιημένος σκύλος στη Βρετανία

Η mini Winnie… «γεννήθηκε» στις 30 Μαρτίου σε ένα εργαστήριο της Σεούλ

Περίπου 73.000 ευρώ και την ευκαιρία να κλωνοποιήσει τον σκύλο της είχε μια Βρετανίδα που πήρε μέρος σε διαγωνισμό. Η ίδια το σκεφτόταν εδώ και πολύ καιρό και τελικά...


... η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα, αφού σε εργαστήριο στη Νότια Κορέα, οι επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο κλωνοποιημένο σκύλο της Βρετανίας.

H 12χρονη Winnie, ένα dachshund που έχει κλέψει την καρδιά της ιδιοκτήτριάς, κλωνοποιήθηκε και δημιουργήθηκε έτσι ένα κουτάβι, που το ονόμασαν mini Winnie, δίνοντας έτσι την ελπίδα σε αρκετούς λάτρεις των σκυλιών να αποκτήσουν το «πιστό αντίγραφο» του σκύλου τους.

«Εμείς οι Βρετανοί δενόμαστε πάρα πολύ με τα σκυλιά μας, οπότε η εξέλιξη αυτή είναι καταπληκτική. Το σκυλάκι μου είναι ξεχωριστό, είναι ήδη 12 ετών και δεν θα ζήσει πολύ ακόμα. Ο φίλος μου πάντα μου έλεγε για πλάκα ότι πρέπει να βρούμε τον κλώνο της και τότε ήταν που διάβασα για τον διαγωνισμό στον οποίο ο νικητής θα μπορούσε να κλωνοποιήσει το κατοικίδιό του», είπε η Ρεμπέκα.

Η mini Winnie… «γεννήθηκε» στις 30 Μαρτίου σε ένα εργαστήριο της Σεούλ και όπως όλα δείχνουν αρκετοί ακόμα Βρετανοί θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Rebecca, αν και είναι αρκετά ακριβό.

Παρ’ όλ’ αυτά, με το που έγινε γνωστή η είδηση ότι κλωνοποιήθηκε το πρώτο σκυλί άρχισαν και οι αντιδράσεις. Ο γενετιστής που το 1996 δημιούργησε την Dolly, δήλωσε ότι βλέπει με επιφυλακτικότητα την κλωνοποίηση των σκύλων, αφού όπως είπε δεν σημαίνει ότι θα αποκτήσουν ένα πιστό αντίγραφο του σκύλου τους.

Η Rebecca πάντως το τόλμησε και δεν φαίνεται να το μετανιώνει. Αφού κέρδισε τον διαγωνισμό,γενετιστές πήραν δείγμα από το δέρμα του σκύλου της και το αποθήκευσαν σε υγρό άζωτο πριν το στείλουν στη Νότια Κορέα.

Στη Σεούλ, τα κύτταρα της Winnie μεταφέρθηκαν στα ωάρια ενός δότη σκύλου της ίδιας ράτσας και μια σπίθα ηλεκτρικής ενέργειας δημιούργησε ένα κλωνοποιημένο έμβρυο που μετά μεταφέρθηκε σε έναν παρένθετο σκύλο.

Η mini Winnie γεννήθηκε με καισαρική τομή και ζύγιζε μόλις 45 γραμμάριαΠάντως το σκυλάκι δεν θα συναντήσει την μεγάλη Winnie για αρκετό καιρό ακόμα αφού για τη δική της προστασία θα βρίσκεται σε καραντίνα. (star.gr)