12 Απριλίου 2014

Και στην Κύπρο εκτός νόμου το ΕΛΑΜ;

Προσπάθεια να ταυτιστεί με την Χρυσή Αυγή

Νέα κόντρα ξέσπασε σήμερα μέσω ανακοινώσεων, μεταξύ της Γενικής Εισαγγελίας και του ΕΛΑΜ. Ο λόγος αφορά στο κατά πόσον το ΕΛΑΜ αποτελεί πολιτικό κόμμα ή όχι.

Σε ανακοίνωση του...


... ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρει ότι «το ΕΛΑΜ δεν είναι εγγεγραμμένο ως πολιτικό κόμμα, δυνάμει της ισχύουσας νομοθεσίας».

Επεξηγεί δε ότι «αρχική αίτηση του για εγγραφή που υποβλήθηκε κατά το 2010, απορρίφθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών επειδή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της τότε ισχύουσας νομοθεσίας περί Πολιτικών Κομμάτων, ενώ δεύτερη αίτηση την οποία υπέβαλε κατά το 2011 δεν εξετάστηκε λόγω κάποιων διαδικαστικών κενών που παρατηρήθηκαν στην τροποποιητική νομοθεσία που είχε θεσπιστεί».

Μετά τη θέσπιση της νέας τροποποιητικής νομοθεσίας την 17/12/2012, προστίθεται, το ΕΛΑΜ υπέβαλε στις 28/3/2014 νέα αίτηση για εγγραφή, η εξέταση της οποίας εκκρεμεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΛΑΜ υποστηρίζει ότι με βάση των περί κομμάτων νόμων, το 2011 έκανε εκ νέου αίτηση για εγγραφή του σαν νόμιμο πολιτικό κόμμα η οποία και εγκρίθηκε.

«Εξ ου και η αποδοχή από το Υπουργείο Εσωτερικών για συμμετοχή μας έως νόμιμο πολιτικό κόμμα στις Βουλευτικές εκλογές του ιδίου έτους», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.