22 Ιουλίου 2014

Ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ χρηματοδοτεί τον Έρντογάν

Ο Aytun Çıray βουλευτής που εκλέγεται στη Σμύρνη με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα- CHP, έχει δηλώσει ότι ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, παρέχει χρηματοδοτική στήριξη στην προεκλογική εκστρατεία...


... του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου.

Ο Çıray, αναφέρθηκε στην επίσκεψη αντιπροσωπείας του Μπαρζανί στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2014, για την διευθέτηση με την τουρκική Halkbank, την είσπραξη των εσόδων των πωλήσεων πετρελαίου του βορείου Ιράκ, που πραγματοποιείται μέσω της Τουρκίας.

Με βάση αυτήν την επίσκεψη, ο Τούρκος βουλευτής του CHP, προέβη σε επερώτηση εάν υπάρχει οικονομική υποστήριξη που παρέχεται στην προεκλογική εκστρατεία του πρωθυπουργού Ερντογάν για τις προεδρικές εκλογές από τον ηγέτη των Κούρδων του Ιράκ και ποιο είναι το ποσό που του πιθανόν έχει χορηγηθεί.

Σημειώνεται, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, ότι ο SertaçBucak, Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- Τουρκίας, προσκείμενος στο κόμμα του Μασούντ Μπαρζανί στο Ιράκ, είχε δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν τον Ερντογάν στην προεδρία με δήλωση της 10ης Ιουλίου του 2014.

Ο Bucak, επίσης, δήλωσε ότι ο κλάδος του διεθνούς κουρδικού κόμματος στην Τουρκία, υποστηρίζει τον Ερντογάν στην προεδρία, πράγμα που σημαίνει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν στο Ιράκ, υπό την ηγεσία του προέδρου της βόρειας ιρακινής περιφερειακής διοίκησης, Μασούντ Μπαρζανί, λαμβάνει θέση υπέρ του Erdoğan.

«Εκφράσαμε την άποψή μας σχετικά με τις εκλογές για τον πρόεδρό μας [Μπαρζανί]. Είπε ότι θα μας στηρίξει. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αλλάξει για το καλό της κουρδικής κοινότητας. Εμείς, ως Κούρδοι, υποστηρίζουμε τον Ταγίπ Ερντογάν για την προεδρία», αναφέρει η δήλωση του Bucak. (defencenet)