30 Ιουλίου 2014

«Αν έχετε ναρκωτικά, πετάξτε τα στην τουαλέτα», συμβούλευσε η αεροσυνοδός τους επιβάτες!

Να απολογηθεί αναγκάστηκε μια αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία την Τετάρτη, για μια προειδοποίηση που έκανε αεροσυνοδός της στους επιβάτες, δηλώνοντας πως υπήρχαν σκυλιά εκπαιδευμένα στον εντοπισμό ναρκωτικών στο αεροδρόμιο...


... του Σίδνεϊ που θα προσγειώνονταν.

Οι περισσότεροι από τους 210 επιβάτες που πετούσαν το βράδυ της Κυριακής επέστρεφαν στο σπίτι τους μετά από φεστιβάλ που παρακολούθησαν στο Byron Bay.

«Μας είπαν ότι υπάρχουν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και αξιωματικοί σε επιφυλακή στον τερματικό σταθμό», γράφει η Daily Telegraph του Σίδνεϊ, πως είπε η αεροσυνοδός στους επιβάτες του Airbus A320. «Αν θέλετε να πετάξετε κάτι που δεν επιτρέπεται να έχετε μαζί σας, σας προτείνουμε να το κάνετε τώρα στην τουαλέτα» πρόσθεσε.

Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η προειδοποίησή της ώθησε αρκετούς από τους επιβάτες να κατευθυνθούν σχεδόν τρέχοντας προς την τουαλέτα.

Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Jetstar, Στέφεν Μοϊνιάν επιβεβαίωσε πως το δημοσίευμα της εφημερίδας ήταν σωστό. Δήλωσε μάλιστα πως η ανταπόκριση του κοινού ήταν «ανάμικτη». Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία σημείωσε ότι κάνει συχνά ανακοινώσεις καραντίνας στις εν λόγω πτήσεις που διασχίζουν τα κρατικά σύνορα.

«Τα λόγια που επέλεξε η αεροσυνοδός δεν ήταν τα σωστά και είναι σαφώς αντίθετα με τα επαγγελματικά πρότυπα που θέτει η εταιρεία μας», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας. «Ζητούμε συγνώμη από τους πελάτες που προσβλήθηκαν από τα σχόλια».

Ένας επιβάτης δήλωσε ότι αρκετοί ήταν αυτοί που ξαφνικά σηκώθηκαν για τις τουαλέτες κρατώντας «κάτι σφιχτά μέσα στα χέρια τους». «Γιατί θα πρέπει να κάνει κάποιος τέτοια ανακοίνωση;» ρώτησε ο επιβάτης που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Αν έχει κάτι παράνομο, ας τον πιάσουν».

Στον αντίποδα, θετικά ήταν τα σχόλια που δέχτηκε η αεροπορική εταιρεία Jetstar στο Facebook. «Τι καλός Σαμαρείτης, ο υπάλληλος της Jetstar αξίζει προαγωγή», γράφει κάποιος, ενώ κάποιος άλλος γράφει: «Φυσικά θα έπρεπε να προειδοποιούν τους επιβάτες για την αποφυγή εξευτελισμού αλλά και για να μην φυλακίζονται ή να πληρώνουν πρόστιμο».