10 Ιουλίου 2014

Koρυφαίος Αμερικανός τηλε-σεφ ξετρελαίνεται με τη Βαρβάκειο Aγορά (ΒΙΝΤΕΟ)

Έγραψε μια πραγματική ωδή στη Ηuffington Post

Ο Αμερικανός David Rosengarten, γνωστός chef, τηλεπαρουσιαστής και αρθρογράφος κυρίως για θέματα γκουρμέ διατροφής, επισκέφθηκε (δείτε το βίντεο)…


... την Ελλάδα και έμεινε άφωνος από τις υπαίθριες αγορές, τη Βαρβάκειο αλλά και τον τρόπο που μετατρέπουν οι Έλληνες την συνάθροιση γύρω από το τραπέζι σε πάρτι.

Ο Rosengar γράφει χαρακτηριστικά στη Ηuffington Post: «Όταν μαζεύονται οι Έλληνες, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται μοιάζει με πάρτι! Αυτό είδα στα εκατοντάδες τραπέζια που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους όπου μαζεύονται οι Έλληνες και τρώνε, αλλά το είδα και στις εξαιρετικές αγορές της Ελλάδας».

Στο ίδιο δημοσίευμα γράφει διθυράμβους για τη Βαρβάκειο παραλληλίζοντας την με την Παριζιάνικη Les Halles «Η μεγάλη αγορά στο κέντρο της Αθήνας είναι από τις αγαπημένες μου, νωρίς το πρωί ακούγεται μια φασαρία που θυμίζει την παλιά Les Halles στο Παρίσι... όχι μόνο η φασαρία αλλά και ο καφές και το φαγητό και το ποτό».

Ο David Rosengarten εκθειάζει τις λιχουδιές της κεντρικής αγοράς αλλά και τα μεζεδοπωλεία που βρίσκονται στην περιοχή, γράφοντας στην Ηuffington Post «Γύρω από την αγορά υπάρχουν και αμέτρητοι χώροι εστίασης στους οποίους δεν μπορώ να αντισταθώ έστω και αν η ώρα είναι 9 το πρωί». (iefimerida.gr)