24 Ιουλίου 2014

Συνετρίβη αεροσκάφος της Swiftair με 119 άτομα

Φήμες ότι η  ανηψιά του Φιντέλ Κάστρο
είναι  μεταξύ των επιβατών
Τραγική ήταν η κατάληξη για το αεροσκάφος της ισπανικής ιδιωτικής εταιρείας Swiftair, το οποίο χειριζόταν η Air Algerie και πραγματοποιούσε την πτήση Ουαγκαντουγκού - Αλγέρι τα ξημερώματα της Πέμπτης, καθώς, όπως επιβεβαίωσε...


... αξιωματούχος της αλγερινής πολιτικής αεροπορίας, έχει συντριβεί.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του αεροδρομίου της Ουαγκαντουγκού, συντρίμμια του αεροπλάνου εντοπίστηκαν στο Μάλι. Η τύχη του αεροσκάφους που είχε προορισμό το Αλγέρι αγνοείτο εδώ και ώρες.

Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχασε την επαφή με αεροσκάφος της, το οποίο απογειώθηκε από αεροδρόμιο στην Ουαγκαντουγκού, πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο.

Οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος τύπου McDonnell Douglas MD-83 ήταν 116, συγκεκριμένα 110 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος. Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας, πάντως, έκανε λόγο για 119 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με τη σελίδα της αεροπορικής εταιρείας στο Facebook, μεταξύ των επιβατών ήταν και η ανηψιά του Φιντέλ Κάστρο, Μαριέλα.

Η εταιρεία αναφέρει σε σημείωμα που ανήρτησε στον ιστότοπό της πως το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Ουαγκαντουγκού της Μπουρκίνα Φάσο στη 01:17 (τοπική ώρα) και επρόκειτο να προσγειωθεί στο Αλγέρι στις 05:10 (τοπική ώρα), ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Από το πλήρωμα του αεροσκάφους, λίγο πριν αυτό εισέλθει στον αλγερινό εναέριο χώρο, είχε ζητηθεί να αλλάξει πορεία λόγω χαμηλής ορατότητας, ώστε να αποφύγει κίνδυνο σύγκρουσης με άλλο αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αλγέρι - Μπαμακό.

Μετά την αλλαγή πορείας, κάθε επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε. Η τελευταία επαφή πραγματοποιήθηκε στις 01.55 τοπική ώρα και ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από την πόλη Γκάο του Μάλι.

Από τους συνολικά 119 επιβαίνοντες οι 51 ήταν Γάλλοι. Δεν υπάρχουν Έλληνες.