19 Αυγούστου 2014

Τα Σκόπια πιέζουν NATO και ΕΕ, για τα συνθήματα των Ελλήνων στρατιωτών

«Δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μία εβδομάδα μετά τη δημοσίευση του βίντεο για τον ελληνικό στρατό, όπου οι στρατιώτες φώναζαν συνθήματα ότι θα πιουν το αίμα των Τούρκων, Σκοπιανών και Αλβανών», γράφει...


... σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Ντνέβνικ’ δεν υπάρχουν σχόλια, αλλά ούτε και αντιδράσεις για ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Ελλάδα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το Γραφείο της Επιτρόπου για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, της Catherine Ashton και το Γραφείο του Επιτρόπου για τη Δικαιοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ιθαγένεια, της Viviane Reding, δεν θέλησαν να σχολιάσουν το θέμα, παρά την επιμονή της εθνικιστικής σλαβικής εφημερίδας των Σκοπίων, Dnevnik.

Οι αναλυτές των Σκοπίων (σλαβικής καταγωγής) ανέφεραν ότι δεν περίμεναν αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού δεν υπήρξε σε παρόμοια περίπτωση - στην στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη- όπου οι Έλληνες στρατιώτες έλεγαν συνθήματα ότι με το δέρμα των Σκοπιανών και των Αλβανών θα φτιάξουν παπούτσια.

«Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε έκθεσή της τον Οκτώβριο του περασμένου έτους δεν είχε παραλείψει να σημειώσει για τις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες είναι απαραίτητες για την πρόοδο της χώρας μας», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ένα μήνα μετά την περιβόητη πράξη των στρατιωτών που διαδήλωναν με φασιστική υστερία με ένα νέο είδος βαμπιρισμού, ότι θα ευνουχίσουν τους Τούρκους, Σκοπιανούς και Αλβανούς, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το NATO», σημειώνει και το σλαβικό “MKD”.

«Μήπως αυτό σημαίνει ότι το NATO επιτρέπει σε ορισμένα κράτη μέλη του να πιούνε το αίμα των γειτόνων; Μήπως αυτό σημαίνει ότι η Συμμαχία έχει προσβληθεί από αυτήν την υστερία και κάνει τα στραβά μάτια σε αυτήν την φασιστική επίδειξη δύναμης;», σημειώνει η εφημερίδα.

Επιπρόσθετα, (η ομάδα του μακεδονισμού των Σλάβων) το «μακεδονικό μανιφέστο» κάλεσε τον γενικό Γραμματέα του NATO, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν να καταδικάσει τις ελληνικές απειλές, «διαφορετικά γίνεται συνένοχος του ελληνικού βαμπιρισμού», σημειώνει η δήλωση. (Βαλκανικό Περισκόπιο)