1 Αυγούστου 2014

Ντοκουμέντα από τις απώλειες των Ουκρανών στο Shahtarsk (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο με τις απώλειες που υπέστη ο ουκρανικός Στρατός στο Shahtarsk ανάρτησαν οι δυνάμεις Αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας.

Μετά την μεγάλη αυτή ήττα οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν (δείτε τα βίντεο)…


... να οπισθοχωρήσουν και στο μέτωπο της πόλης Τοrez. Yπενθυμίζεται ότι οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 125 τεθωρακισμένα ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ, και άρματα μάχης.

Η επικράτηση των ρωσόφωνων στην γραμμή Τοrez-Shahtarsk κρατάει ενωμένες τις δυνάμεις του Λουγκάνσγκ και του Ντονέτσκ, ενώ απέτυχε η περικύκλωση των δύο μεγάλων αστικών κέντρων.

Τα Ilovajsk και Gorlivka παραμένουν υπό τον έλεγχο των ρωσόφωνων, ενώ δεκάδες Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στις δυνάμεις Αυτοάμυνας. Σύμφωνα με τους ρωσόφωνους όλοι οι κληρωτοί στρατιώτες που έκαναν την θητεία τους ή αναγκάστηκαν να έρθουν να πολεμήσουν λόγω επιστράτευσης θα τύχουν αξιοπρεπούς μεταχείρισης. Αντίθετα για αυτούς που πολεμούν ως μισθοφόροι και για όσους ανήκουν στον Δεξιό Τομέα, αναφέρουν χαρακτηριστικά "δεν πιάνουμε αιχμαλώτους"...

Οι ρωσόφωνοι αναφέρουν ότι δίπλα στα ουκρανικά άρματα μαχη είδαν Άραβες μισθοφόρους, ενώ στο πεδίο της μάχης βρήκανε δεκάδες ξενόγλωσσα έγγραφα κυρίως από την Πολωνία, την Τσεχία, και τις Βαλτικές Δημοκρατίες.
Άλλωστε ενεπλάκησαν προ ημερών με ολόκληρη πολωνική ταξιαρχία, η οποία παρουσιάζεται ως μισθοφόροι αλλά, πρόκειται για Πολωνούς στρατιωτικούς που απλά κάνουν "ανεπίσημη" αποστολή.

"Δεν αγγίζουμε κληρωτούς, όσους σκοτώσαμε ήταν στη μάχη. Μας πυροβολούν, τους πυροβολούμε. Οι κληρωτοί μπορούν να παραδοθούν ήρεμα και θα τους βοηθήσουμε να πάνε στο σπίτι τους. Μπορούμε ακόμα και να τους ανοίξουμε διαδρόμους διαφυγής"

Παρά τις πολύ μεγάλες δυνάμεις που διέθεσε το Κίεβο εναντίον των ρωσόφωνων για να επιτύχουν την περικύκλωση των Ντονέτσκ-Λουγκανσγκ, οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας πέτυχαν μια τεράστια νίκη. (με πληροφορίες από το defencenet)