1 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑΙΠΕΔ: Πουλάει ενεργά στρατόπεδα και η κυβέρνηση δεν "το ΄χει αντιληφθεί"

Επέλαση του ΤΑΙΠΕΔ στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες παραμένουν απροστάτευτες από την κυβέρνηση ακόμη κι όταν στρατόπεδα “βγαίνουν στο σφυρί”.

Αυτό που προκύπτει από την συζήτηση"...


... που έγινε στη Βουλή είναι ότι η κυβέρνηση μέχρι το θέμα να αποκαλυφθεί από την εφημερίδα "Ροδιακή είτε δεν γνώριζε το θέμα, είτε έκανε πως δεν το γνωρίζει. Κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό .

Ο Θοδωρής Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή και τα όσα αναφέρει είναι ιδιαιτέρως διαφωτιστικά για το τι συμβαίνει με το ΤΑΙΠΕΔ και τις ΕΔ:

«Με την υπ’ αριθμ. 234/2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα στο υπ΄ αριθμ. 1020/Β/25.4.2013 τεύχος της, μεταξύ άλλων μεταβιβάστηκε και περιήλθε χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (ΤΑΙΠΕΔ) κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή μεταξύ άλλων και το με αύξοντα αριθμό 43 και ΑΒΚ 1767 ακίνητο έκτασης 231.450 τ.μ., που κείται στη θέση Κάλαθος Λίνδου, στη Ρόδο.

» Μέχρι την 22.5.2014, οπότε η εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική» ανέδειξε έγγραφο του 4ου Επιτελικού Γραφείου της 95 ΑΔΤΕ προς την ΑΣΔΕΝ και το ΓΕΣ, που αναφερόταν στην παραχώρηση του ακινήτου στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν είχε γίνει γνωστή καμία αντίδραση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας !!

» Στις 5.8.2014, κατά την συζήτηση στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Α’ Πειραιά και Νησιών Θοδωρή Δρίτσα είχε επισημάνει ότι ειδικά για την περίπτωση δικαιοπραξιών σε παραμεθόριες περιοχές «η μεταβίβαση της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ και η προκήρυξη της εκποίησής της, η αξιολόγηση των προσφορών και η ανάδειξη του αναδόχου γίνονται χωρίς να ερωτηθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

» Και όταν θα έχει τελειώσει η διαδικασία, τότε θα ερωτηθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μα, καλά δεν θα γεννηθούν τεράστια ζητήματα και δεν θα ασκηθούν μεγάλες πιέσεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εάν έχει εγκριθεί και εάν έχει δοθεί σε έναν υποτιθέμενο επενδυτή μια τέτοια έκταση και έχει τελειώσει η διαγωνιστική διαδικασία με ό,τι θα σημαίνει αυτό στη συνέχεια;»

Aπό την απάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου σε σχετική Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προκύπτει ότι πράγματι μέχρι το προαναφερόμενο δημοσίευμα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν είχε αντιληφθεί ότι τελικά το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί ακόμα και ενεργά στρατόπεδα που βρίσκονται στην παραμεθόριο εν αγνοία και των ίδιων των Διοικητών τους (!), ενώ σύμφωνα με την ρύθμιση του προαναφερόμενου Σχεδίου Νόμου, η οποία τελικά υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έγινε Νόμος με αριθμό 4281/2014 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έρχεται κυριολεκτικά προ τετελεσμένου και μάλιστα αναδρομικά και καλείται με το άρθρο 13 παρ. 2 του συγκεκριμένου Νόμου να συναινέσει στην εκποίηση σε τρίτους, αφού η έκταση έχει ήδη μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ εν αγνοία του!