2 Σεπτεμβρίου 2014

Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί δυτική δημιουργία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενώ εδώ και 35 χρόνια η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει όλα τα τζιχαντιστικά κινήματα μέχρι και τα πιο εξτρεμιστικά, το Ριάντ φαίνεται ξαφνικά να αλλάζει πολιτική.

Απειλούμενη για την ίδια την ύπαρξή της από μια πιθανή επίθεση (δείτε το βίντεο)...


... του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), η Σαουδική Αραβία έδωσε το σήμα για την καταστροφή της οργάνωσης. Αλλά σε αντίθεση με τα φαινόμενα, το ΙΚ συνεχίζεται να υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Ισραήλ, τα οποία εμπορεύονται το πετρέλαιο που λεηλατούν.

Σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε από το Ισλαμικό Εμιράτο, βλέπουμε έναν από τους ένοπλους μαχητές του με ένα γαλλικό όπλο Famas, ενώ το Παρίσι αρνείται κάθε επαφή με την οργάνωση αυτή.

Στην πραγματικότητα, η Γαλλία έχει εξοπλίσει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό με διαταγή να προωθήσει τα δύο τρίτα αυτού του εξοπλισμού προς το Μέτωπο Αλ-Νούσρα (δηλαδή, της Αλ Κάιντα στη Συρία), όπως αποδεικνύεται από ένα έγγραφο που κατατέθηκε από τη Συρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στη συνέχεια, αρκετές μονάδες του Μετώπου Αλ-Νούσρα συσπειρώθηκαν μαζί με τα όπλα τους στον Ισλαμικό Κράτος. Περαιτέρω, σε αντίθεση με τις επίσημες δηλώσεις, ο διοικητής του Ισλαμικού Κράτους, ο σημερινός Χαλίφης Ιμπραήμ, διατηρούσε τα καθήκοντά του παράλληλα με εκείνα ενός μέλους του Επιτελείου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Η ομοφωνία στο Συμβούλιο Ασφαλείας κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και η ψήφιση του ψηφίσματος 2170 δεν είναι παρά μόνο μια στάση πρόσοψης. Δεν μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε την κρατική στήριξη την οποία απολάμβανε το ΙΚ και εξακολουθεί να έχει.

Για να πάρουμε μόνο τα πρόσφατα γεγονότα στο Ιράκ, ο καθένας μπορούσε και παρατήρησε ότι οι μαχητές του εισήλθαν στη χώρα με στήλες ολοκαίνουργιων Humvees, κατευθείαν από τα εργοστάσια των αμερικανικών εργοστασίων της American Motors, και οπλισμένοι με ουκρανικό εξοπλισμό, νέο και αυτό. Με αυτόν τον εξοπλισμό κατασχέθηκαν αμερικανικά όπλα του ιρακινού στρατού.

Επίσης, ο καθένας μας έμεινε έκπληκτος με το γεγονός ότι το ΙΚ διέθετε διαχειριστές ικανούς να αναλάβουν αμέσως την διαχείριση των κατακτημένων εδαφών και ειδικούς επικοινωνίας ικανούς να προωθούν τη δράση του στο Διαδίκτυο και στην τηλεόραση, ένα προσωπικό που ξεκάθαρα εκπαιδεύτηκε το Fort Bragg.

Παρά το γεγονός ότι η αμερικανική λογοκρισία έχει απαγορεύσει οποιαδήποτε κριτική, γνωρίζουμε από το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι μια μυστική συνεδρίαση του Κογκρέσου ψήφισε τον Ιανουάριο 2014, τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, του Ισλαμικού Μετώπου, του Μετώπου Αλ-Νούσρα και του Ισλαμικού Κράτους μέχρι 30ης Σεπτεμβρίου 2014.

Λίγες μέρες αργότερα, η Al-Arabiya καυχιόταν ότι ο Πρίγκιπας Abdul Rahman ήταν ο πραγματικός ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους. Στη συνέχεια, στις 6 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, συγκέντρωνε τους κυριότερους Ευρωπαίους υπουργούς Εσωτερικών στην Πολωνία, για να τους ζητήσει να διατηρηθούν οι Ευρωπαίοι τζιχαντιστές στο Λεβάντε απαγορεύοντας τους να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, έτσι ώστε το ΙΚ να ήταν αρκετά δυνατό για να επιτεθεί στο Ιράκ.

Τέλος, στα μέσα Φεβρουαρίου, στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ έγινε ένα διήμερο σεμινάριο που παρακολούθησαν οι επικεφαλής των συμμαχικών μυστικών υπηρεσιών που εμπλέκονται στη Συρία, σίγουρα για να προετοιμάσουν την επίθεση του ΙΚΙΛ στο Ιράκ.

Είναι άκρως σοκαριστικό να παρατηρήσουμε ότι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ξαφνικά κατήγγειλαν τα εγκλήματα των τζιχαντιστών ενώ αυτά διεξάγονται αδιάκοπα για τρία χρόνια.

Δεν υπάρχει τίποτα το καινούργιο στους δημόσιους αποκεφαλισμούς και σταυρώσεις: για παράδειγμα, το Ισλαμικό Εμιράτο του Baba Amr, τον Φεβρουάριο 2012, είχε συστήσει ένα «θρησκευτικό δικαστήριο», που καταδίκασε σε θάνατο σε δημόσιες σφαγές πάνω από 150 άτομα, χωρίς να προβληθεί οποιαδήποτε δυτική αντίδραση ούτε από τα Ηνωμένα Έθνη.

Τον Μάιο 2013, ο διοικητής της ταξιαρχίας Αλ-Φαρούκ του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (οι περίφημοι «μέτριοι») πρόβαλε ένα βίντεο στο οποίο έχει τεμαχίσει ένα Σύρο στρατιώτη και έφαγε την καρδιά του.

Εκείνη την εποχή, η Δύση επέμενε να παρουσιάσει τους τζιχαντιστές ως «μέτρια αντιπολίτευση», αλλά απελπισμένη, που αγωνιζόταν για την «δημοκρατία». Το BBC έφτασε στο σημείο να δώσει το λόγο στο κανίβαλο έτσι ώστε ο τελευταίος να δικαιολογηθεί!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διαφορά που καθόριζε ο Λωράν Φαμπιούς μεταξύ «μέτριων» τζιχαντιστών (Ελεύθερος Συριακός Στρατός και το Μέτωπο Αλ-Νούσρα -δηλαδή Αλ Κάιντα- μέχρι τις αρχές του 2013) και των «εξτρεμιστών» τζιχαντιστών (Το Μέτωπο Αλ-Νούσρα μετά το 2013 και το ΙΚΙΛ) ήταν ένα καθαρό τέχνασμα επικοινωνίας.

Η περίπτωση του Χαλίφη Ιμπραχίμ είναι διαφωτιστική: το Μάιο 2013, κατά την επίσκεψη του Τζον Μακέιν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ΕΣΣ), ήταν ταυτόχρονα μέλος του «μέτριου» επιτελείου και ηγέτης της «εξτρεμιστικής» φράξιας.

Παρομοίως, μια επιστολή από το Στρατηγό Salim Idriss, Αρχηγό του Επιτελείου του ΕΣΣ, με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 2014, πιστοποιεί ότι η Γαλλία και η Τουρκία παρέδιναν πυρομαχικά στον ΕΣΣ κατά ένα τρίτο και τα δύο τρίτα στην Αλ Καϊντα μέσω του ΕΕΣ.

Το γράμμα παρουσιάστηκε από τον πρεσβευτή της Συρίας Μπασάρ Τζααφάρι στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η αυθεντικότητα αυτού του εγγράφου δεν έχει αμφισβητηθεί από την γαλλική αντιπροσωπία.

Τούτου λεχθέντος, είναι σαφές ότι η στάση ορισμένων δυνάμεων του ΝΑΤΟ και του ΣΣΚ άλλαξε τον Αύγουστο του 2014 για να περάσουν από μια μυστική, μαζική και συνεχή υποστήριξη σε ξεκάθαρη εχθρότητα. Για ποιο λόγο;
Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία) (μτφ. Κριστιάν)