8 Σεπτεμβρίου 2014

Διαφαινόμενη νέα παραστρατιωτική Αλβανική οργάνωση

Ο "Panteri" άνω αριστερά
Με απογόνους συνεργατών των SS

Τον Αύγουστο του 2014 παρ’ όλη τη θερινή ραστώνη, σημαντικές εξελίξεις έλαβαν χώρα στο Κοσσυφοπέδιο από Αλβανικές υπέρ-εθνικιστικές ομάδες, που κατάγονται από τους απογόνους των ταγμάτων SS που έδρασαν...


... την περίοδο 43-45 στα Δυτικά Βαλκάνια.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στις πρόσφατες διεργασίες, ήταν και σημαίνοντα στελέχη της κρατικής εξουσίας της Πρίστινα και Αλβανοί του εξωτερικού, όπως ο βουλευτής της Γερμανίας από το Κίελο.

Στις 9 Αυγούστου στο Ξενοδοχείο "Ευρώπη" στην πόλη Gjakova του Κοσόβου η 12η ετήσια συνάντηση στην οποία συμμετείχε η οργάνωση Ballit Kombëtar për Shqipëri Etnike έλαβε χώρα με 80 ομιλητές και μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Το κεντρικό θέμα ήταν η "Μεγάλη Αλβανία" και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα συμπεριλαμβάνει και την Ήπειρο σύμφωνα με τις εισηγήσεις των παραπάνω.

Επιπροσθέτως η οργάνωση διαμέσου του εκπροσώπου της Nue Oroshi (γεννηθείς 1970 στην Πρίστινα-ψευδώνυμο Καστριώτης), αποφάσισε να ετοιμάσει έκθεση για το σκοπό της "συνένωσης των Αλβανικών περιοχών" η οποία το αμέσως προσεχές διάστημα θα αποσταλεί στην Ε.Ε, ΝΑΤΟ, τα διεθνή ΜΜΕ και δεκάδες ΜΚΟ.

Επίσης μερικές μέρες νωρίτερα, στις 7 Αυγούστου η οργάνωση σε συμμαχία με έτερες και ομοειδείς είχε καθορίσει το νέο συντονιστικό όργανο προς την πρακτική επίτευξη των ανωτέρω.

Στις 20 Αυγούστου καθορίστηκε και το στρατιωτικό σκέλος με την ονομασία GARDA e REPUBLIKE ILIRIDES, με έδρα την πόλη Ferizaj στο Νότιο Κόσοβο και επικεφαλής τον "Διοικητή Panteri". Το πλήρες όνομα διοικητή είναι Hamdi Ndrecaj "Panteri" (Πάνθηρας). Γεννήθηκε 31/01 στο χωρίο Maqitev του δήμου Suva Reka του Κοσόβου και νυν κάτοικος Ferizaj.

Πλουσιότατη πολεμική εμπειρία ως μισθοφόρος στο Κροατό-Βοσνιακό στρατό μεταξύ 1992-95 και μετέπειτα στο ΟυΤσεΚα, όπου διοίκησε την μονάδα 112 Mujdin Ali, μαζί με τον Beqiri Rahim (Ρόκι). Το 2201 συμμετείχε στην εξέγερση του Τετόβου στη ΠΓΔΜ.
(του Ι. Μιχαλέτου: Πηγή rimes.gr - Geopolitics & Daily News)