12 Οκτωβρίου 2014

Ο Βασιλάκος ρωτά τον Λιακουνάκο αν δίνει μίζες!

Ο Ευάγγελος Βασιλάκος βάζει στο “κάδρο” της υπόθεση ηλεκτρονικός πόλεμος και τον νυν πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη επιρρίπτοντάς του ευθύνες για “τραγικές κωλυσιεργίες” που οδήγησαν...


... στην ζημιά του ελληνικού δημοσίου.

Όλα αυτά τ΄ αναφέρει στην απολογία του στον ειδικό ανακριτή Κώστα Σαριώτη, αφού και ο κ. Βασιλάκος είναι κατηγορούμενος για τα 48.407.996 ευρώ που ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο από την υπόθεση της SONAK και του ηλεκτρονικού πολέμου.

Στην απολογία του που αποκάλυψε η εφημερίδα Παραπολιτικά, ο κ. Βασιλάκος αποκαλύπτει όμως και τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις που είχε με τον επιχειρηματία πασίγνωστο από την εμπλοκή του στους εξοπλισμούς Θωμά Λιακουνάκο.

Κατ΄ αρχάς ο κ. Βασιλάκος λέει ότι “ ο κ.Λιακουνάκος είχε συνηθίσει να συμπεριφέρεται σε κρατικούς αξιωματούχους ωσάν να ήταν υπάλληλοί του. Αυτό δεν ήταν η δική μου περίπτωση. Κατ΄ επανάληψη τον ρωτούσα αν έχει ποτέ δωροδοκήσει αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, έτσι ώστε να υπάρχει μια ειλικρινής βάση στη συζήτησή μας. 

Προφανώς λάμβανα την απάντηση ότι δεν έχει διαπράξει ποτέ το αδίκημα της δωροδοκίας και του απαντούσα ότι απλώς δεν τον πιστεύω…”

Και γιατί δεν τον πίστευε ο κ. Βασιλάκος; Διαβάζοντας όλες τις συμβάσεις διαπίστωσε γρήγορα ότι όλες παρουσίαζαν σοβαρά προβλήματα και ανυπέρβλητες εμπλοκές όλες υπέρ των προμηθευτών!

Όπως διευκρινίζει στην απολογία του ο κ. Βασιλάκος δεν ρωτούσε τον Λιακουνάκο για δωροδοκίες “σε ιεραρχικά χαμηλότερους αλλά αφορούσαν τους ομόβαθμούς μου ή τους ιεραρχικά προϊσταμένους μου…” (onalert)