24 Οκτωβρίου 2014

Telegraph: Οταν οι Ελληνες ήθελαν να μας κλέψουν το Big Ben (BINTEO)

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, όταν στο πλαίσιο της καμπάνιας «Bring them back» είχε προβληθεί το βίντεο με την εικονική κλοπή του Μπιγκ Μπεν από τον Έλληνα κροίσο Ελγινιάδη, οι Άγγλοι (δείτε το βίντεο)…


... το είχαν υποδεχθεί με την μπλαζέ ειρωνεία που τους διακρίνει. Φαίνεται πως τώρα, που το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων αναφύεται ξανά, το θυμήθηκαν και δείχνουν να ενοχλούνται.

Σε εκείνο το βίντεο, με πρωταγωνιστές τον Σπύρο Φωκά, τον Νίκο Αλιάγα και την Έλενα Κατρίτση, γινόταν ένας παραλληλισμός της κλοπής των Μαρμάρων με την αρπαγή του περιώνυμου Μπιγκ Μπεν που κοσμεί το Λονδίνο. Δράστης ήταν ο Έλληνας κροίσος Ελγινιάδης, που προέβη σε αυτή την πράξη για να σώσει το ρολόι από τη μόλυνση του Λονδίνου. Προφανείς οι συσχετισμοί.

Η Telegraph στο άρθρο της αναφέρει πως το εν λόγω βίντεο κάνει... θραύση το τελευταίο διάστημα στο YouΤube, καθώς βγήκε στην επιφάνεια ξανά το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων. Όπως σημειώνει και ο αρθρογράφος:

«Το συγκεκριμένο βίντεο είχε προβληθεί πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά μετά την έλευση της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα άρχισε να αποκτά πάλι θεατές. Μέσω της ''ψεύτικης'' είδησης για την κλοπή του Μπιγκ Μπεν, η οργάνωση που βρίσκεται πίσω από το βίντεο ήθελε να δείξει την κατάσταση που βιώνει -αντιστοίχως- η Ελλάδα με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα». (iefimerida)