13 Δεκεμβρίου 2014

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν με τέιζερ γυναίκα που τους βιντεοσκοπούσε να χτυπούν άνδρα (BINTEO)

Τώρα ζητά αποζημίωση 7 εκατ. δολαρίων

Η γυναίκα κατέγραψε αστυνομικούς στη Βαλτιμόρη να ξυλοκοπούν έναν άνδρα που φορούσε χειροπέδες

Μετά τα αλλεπάλληλα...


... επεισόδια βίας από την αμερικανική αστυνομία εναντίον άοπλων πολιτών που έχουν πυροδοτήσει εντάσεις, ένα ακόμα περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα της απάνθρωπης συμπεριφοράς των ενστόλων στις ΗΠΑ.

Αυτή τη φορά θύμα είναι μία γυναίκα, η οποία ακινητοποιήθηκε από δύο αστυνομικούς στη Βαλτιμόρη με τη χρήση τέιζερ, επειδή τους βιντεοσκοπούσε με το κινητό τηλέφωνό της την ώρα που ξυλοκοπούσαν άνδρα που φορούσε χειροπέδες.

Όπως αναφέρει το Russia Today η 36χρονη Κιάντζα Μουάμπα, συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο ενώ κατέγραφε με το κινητό της τη σύλληψη του άνδρα. Μετά την απελευθέρωσή της αντιλήφθηκε πως από το κινητό τηλέφωνό της έλειπε το βίντεο με την καταγραφή της βίαιης συμπεριφοράς των αστυνομικών.

Παρ' όλα αυτά, χάρη στον λογαριασμό της στο icloud, τα πλάνα σώθηκαν, με αποτέλεσμα το βίντεο να δοθεί στη δημοσιότητα προ ημερών, που αποτυπώνει τη συμπεριφορά των ενστόλων στον άνδρα που καταγράφεται να βρίσκεται στο έδαφος με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του.

«Μου λέτε ότι δε μπορώ να βιντεοσκοπήσω; Θα παρκάρω, θα παρκάρω», ακούγεται να λέει στο βίντεο η γυναίκα, η οποία είχε σταματήσει με το αυτοκίνητό της λίγα μέτρα από το σημείο του περιστατικού.

Αφότου ακούγεται η φωνή του αστυνομικού που την καλεί να βγει από το όχημα, εκείνη ακούγεται να φωνάζει: «Με καίει, με καίει», πιθανώς από τη χρήση τέιζερ στο δέρμα της.
Λίγα λεπτά αργότερα η Μουάμπα συνελήφθη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό της τους δύο αστυνομικούς, ο ένας εκ των οποίων ακούγεται να λέει «Είσαι μία ηλίθια σκύλα, το ξέρεις αυτό;».

Εκείνη όταν ρώτησε «τι έκανα;» έλαβε την απάντηση «προσπάθησες να παρασύρεις έναν αστυνομικό». Τώρα, η γυναίκα ασκεί μήνυση κατά του αστυνομικού τμήματος της Βαλτιμόρης και ζητά αποζημίωση ύψους 7 εκατ. δολαρίων.