10 Δεκεμβρίου 2014

Τι θα δείτε φέτος στον Αστερόκοσμο

Παραμυθένιος κόσμος για μικρούς (και μεγάλους)

Ο Άι Βασίλης υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες σε μια παραμυθένια πολιτεία, στο περίπτερο 13, με δημιουργικά (δείτε Τα διαδραστικά εργαστήρια)...


...  και ευφάνταστα διαδραστικά εργαστήρια.

Σε ένα αυθεντικά χριστουγεννιάτικο, γιορτινό τοπίο, τα παιδιά φιλοτεχνούν, παίζουν και συμμετέχουν ενεργά. Γίνονται οι πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων και ανακαλύπτουν την εικαστική τέχνη, το δημιουργικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι, τη βιωματική γνώση.

Κάθε ένα εργαστήρι βασίζεται σε διαφορετικό σενάριο και έτσι διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός. Στο περίπτερο 13 οι επισκέπτες θα δουν το εργαστήρι Βιβλιοφιλίας, το εργαστήρι με χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, το εργαστήρι πηλού, το εργαστήρι της διατροφής, το εργαστήρι του περιβάλλοντος, το εργαστήρι μουσικής, το εργαστήρι κινούμενου σχεδίου, το εργαστήρι συσκευασίας δώρου

Παραμυθένια εργαστήρια (Choco Street)
Chocolate street, ένας δρόμος γεμάτος λάμψη και γλυκές εκπλήξεις βρίσκεται μπροστά από το πιο γλυκό εργοστάσιο του κόσμου, το παραμυθένιο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας της Helexpo.

City Game Thessaloniki - Εργαστήρι επιτραπέζιου παιχνιδιού
Γνωρίστε την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας μέσα από ένα διαφορετικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Νέοι, παιδιά και οικογένειες πάρτε μέρος στο πιο πρωτότυπο επιτραπέζιο, εκπαιδευτικό παιχνίδι για τη Θεσσαλονίκη. Ένα παιχνίδι που θα μας ταξιδέψει στην πόλη με χιλιάδες ερωτήσεις από δεκάδες κατηγορίες σχετικές με τη Θεσσαλονίκη που ζητούν απαντήσεις.

Άι Βασίλης & εργοστάσιο δώρων
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μπροστά στα μάτια των μικρών και των μεγάλων, ζωντανεύει ο πραγματικός Αστερόκοσμος του Άι Βασίλη.

Οι ήρωες του παραμυθιού έχουν μια ξεχωριστή ιστορία να διηγηθούν και σας μεταφέρουν με τρόπο μαγικό, σε όλα τα πανέμορφα εργαστήρια κατασκευών και δώρων. Εργάζονται σκληρά, πάντα όμως με χαμόγελο και κέφι. Εκεί θα βρείτε και την αίθουσα με τα Παλιά Παιχνίδια του Άι Βασίλη, που θα σας γεμίσουν με αναμνήσεις αλλά και γνώσεις και πληροφορίες.

Παγωμένο νεραϊδόκαστρο
Σαν τα κάστρα που έχουν οι νεράιδες των παραμυθιών, παγωμένο, χειμωνιάτικο. Μια εντυπωσιακή κατασκευή που αιφνιδιάζει και μαγεύει! Φωτογραφηθείτε στο παραμυθένιο νεραϊδόκαστρο και κρατήστε για πάντα την υπέροχη ανάμνηση!

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας συμμετέχει στον Αστερόκοσμο οργανώνοντας τη «Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Βιβλίου – Bazaar». Επίσης συμμετέχει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία στο περίπτερό της θα πραγματοποιήσει διαδραστικά παιχνίδια για τη φωτιά και τους σεισμούς.

Ο Αστερόκοσμος, το ομορφότερο, γιορτινό, Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβάνει στο καθημερινό πρόγραμμα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα εντυπωσιάσουν και θα ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες κάθε ηλικίας! Καθημερινά στο Περίπτερο 13 μπορείτε να δείτε παραστάσεις του αγαπημένου, σε μικρούς και μεγάλους, Καραγκιόζη από τον Αγάπιο Αγαπίου.