30 Μαρτίου 2016

Τα σύνορα του νέου Κουρδιστάν χαράσσουν τώρα τα αμερικανικά μαχητικά (ΧΑΡΤΗΣ)

Αμερικανικά αεροσκάφη ανοίγουν από το πρωί της Δευτέρας δρόμο στου Κούρδους της Συρίας για να ανακτήσουν εδάφη από τους τζιχαντιστές.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει πραγματοποιήσει 25 αεροπορικές επιδρομές (δείτε τον χάρτη)…


... κατά των τζιχαντιστών, μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή. Στόχος είναι η περιοχή κοντά στην πόλη Αζάζ η οποία βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Χαλεπίου. Η Αζάζ είναι εξαιρετικά στρατηγικό σημείο, καθώς συνδέει το Χαλέπι με την νότια Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει ο τουρκικός Τύπος τα αμερικανικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν ισοπεδώνουν με βόμβες την περιοχή Μουνμπίτς στο Χαλέπι, προκειμένου να μπορέσουν να προελάσουν οι χερσαίες δυνάμεις των Κούρδων μαχητών του PYD.


Εάν οι Κούρδοι της Συρίας καταφέρουν να κατακτήσουν την περιοχή, θα είναι μια μεγάλη νίκη, καθώς θα μπορέσουν να ενώσουν τις κουρδικές περιοχές που έχουν ανακηρύξει ανεξαρτησία, με τις περιοχές νότια της Τουρκίας που κατοικούν επίσης Κουρδικοί πληθυσμοί.

Oι αμερικανικές επιδρομές που ξεκίνησαν την Δευτέρα συνεχίστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χτεσινής νύχτας στο Μουνμπίτς.  Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η τουρκική τηλεόραση οι αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοπό την διευκόλυνση της επιχείρησης εναντίον του Μουνμπίτς της κουρδικής οργάνωσης PYD που οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν τρομοκρατική.

Δεν είναι τυχαίο που οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν μια ημέρα μετά την ανακοίνωση απομάκρυνσης από την Τουρκία των μελών των στρατιωτικών οικογενειών που εργάζονται στις αμερικανικές βάσεις, αλλά και σε άλλες πόλεις όπως η Σμύρνη, τα Άδανα και η Μούγλα.

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει το Onalert την περασμένη Κυριακή. Ο Ρώσος διπλωμάτης Βιτσλάβ Ματόζοφ είχε διατυπώσει τη θέση, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν μόνο την έμφαση για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής ομάδας του Ντάες, αλλά όλες οι κινήσεις τους δείχνουν ότι προτίθενται να εγκαθιδρύσουν ένα κουρδικό κράτος. (onalert)