30 Απριλίου 2016

Τους μαχαίρωσαν επειδή μιλούσαν κουρδικά

Aγώνα να ζήσουν δύο εργάτες που υπέστησαν επίθεση επειδή μίλησαν κουρδικά

Δύο εργάτες που μαχαιρώθηκαν στο Ουσάκ επειδή μίλησαν κουρδικά, επί 5 μέρες δίνουν αγώνα ζωής στην εντατική, ενώ οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι.  

Αρχικά, ενώ βρίσκονταν...

... στο πάρκο, επειδή μιλούσαν κουρδικά, προειδοποιήθηκαν από τον σεκιουριτά που τους είπε "Εδώ δεν μπορείτε να καθίσετε". Καθώς τα δύο άτομα επέμεναν να κάτσουν ήρθε η αστυνομία και τους έκανε έλεγχο ταυτοτήτων. Βρέθηκαν καθαροί, αλλά λίγο αργότερα φεύγοντας από το πάρκο δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρια από 3 άτομα.

Ο Ερέν Σομέρ δέχτηκε 4 μαχαιριές, στην κοιλιά, στο στήθος, ενώ ο Τσελίκ δύο μαχαιριές στην πλάτη και στην κοιλιά. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι
Οι οικογένειες πήγαν στην αστυνομία όπου τους είπαν πως οι δράστες ήταν μεθυσμένοι, ενώ την άλλη μέρα του είπαν πως "Και οι δύο πλευρές ήταν μεθυσμένοι. Συλλάβαμε τους δράστες". Αλλά παρά το ότι συνεχίζεται ο κίνδυνος για την ζωή των δύο τραυματιών, οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

Μια οργανωμένη δουλειά
Ο Ζεκί Σομέρ ανέφερε πως αυτό που έγινε ήταν μια οργανωμένη δουλειά και πρόσθεσε πως "Αυτό το αντιλαμβανόμαστε από το ότι αφέθηκαν ελεύθεροι. Αισθανόμαστε ανησυχία για την ασφάλεια μας. Πέραν του νοσοκομείου δεν μπορούμε να βγούμε". (bestanuce8.xyz/tourkikanea)