28 Απριλίου 2016

Κορυτσά: Αλβανική επίθεση κατά της ελληνορθόδοξης παράδοσης

Ο Δήμος Κορυτσάς διοργανώνει το μεγάλο Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και στις 12 τα μεσάνυχτα στο Παζάρι με την ευκαιρία δήθεν της Ανάστασης.

Οι εμπνευστές της γιορτής, σχολιάζουν...


... ελληνικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης στην Β. Ήπειρο, κινούνται στην γραμμή των Τυράννων, τα οποία έχουν βαλθεί να εξαφανίσουν κάθε τι το ορθόδοξο και ελληνικό.

Τα μέσα ενημέρωσης αναρωτιούνται αν ο «δήθεν ορθόδοξος Δήμαρχος Σωτηράκης Φίλος πως κατά την Μεγάλη Εβδομάδα οι ορθόδοξοι πενθούν, πως δεν γιορτάζουν, πως δεν συμμετέχουν σε τέτοιου είδους γιορτές, ιδιαίτερα πριν ακούσουν το Χριστός Ανέστη».

Όπως σχολιάζει το himara .gr, οι ώρες διοργάνωσης είναι εξίσου περίεργες: «Με στόχο την εμπορευματοποίηση της γιορτής και την απομάκρυνση της προσοχής από την Εκκλησία, οι "φωτισμένοι" αυτοί εφευρέτες σκέφτηκαν να κρατήσουν τον κόσμο στο παζάρι μέχρι στις 12 τα μεσάνυχτα για να γιορτάσουν και για να μην πάνε στο Καθεδρικό για να πάρουν μέρος στην τελετή της Ανάστασης. Χτυπούν την παράδοση χιλιάδων ετών της ορθοδοξίας στην πόλη μια παράδοση στην οποία συμμετέχουν ακόμη και οι αλλόθρησκοι, με στόχους πολύ σκοτεινούς».