28 Μαΐου 2016

Απίστευτα σενάρια: Ολοκληρωτικός παγκόσμιος πόλεμος το 2017!

Ο πρώην Στρατηγός του ΝΑΤΟ, Sir Richard Shirreff, αποκάλυψε το χειρότερο δυνατό σενάριο για τις μέρες έρχονται: Πυρηνικός πόλεμος με την Ρωσία το 2017!  

Ο Στρατηγός κάνει λόγο...


... στο βιβλίο του «2017-πόλεμος με την Ρωσία» για πυρηνικό πόλεμο με την Ρωσία στις χώρες της Βαλτικής το 2017. Η αναφορά του βασίζεται σε ένα «άκρως αληθοφανές» σενάριο, το οποίο εμπνεύστηκε από την μοντελοποίηση μελλοντικών συγκρούσεων.

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, στην αρχή του επόμενου έτους, η Ρωσία εισβάλλει στις τρεις Βαλτικές χώρες και μέλη του ΝΑΤΟ, όπου, στην παρούσα φάση, το Βορειοτλαντικό σύμφωνο συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων.

«Πρέπει να κρίνουμε τον Πρόεδρο Πούτιν από τις πράξεις του και όχι από τα λεγόμενά του», δήλωσε ο Σίρεφ στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο Business Insider αναφέρει πως το σενάριο του Sir Richard Shirreff υποθέτει πως είτε ο Πούτιν δεν θα έχει άλλη επιλογή να επιβάλλει τους πολιτικούς του στόχους παρά μόνο με στρατιωτικά μέσα είτε ότι θα μετατραπεί σε «παράλογο παράγοντα», όπως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un.

Ωστόσο, η εφημερίδα, όπως τονίζει, δεν πείθεται από κανένα από τα δύο, αφού ο πραγματικός λόγος επίθεσης της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής θα είναι για να προλάβει το Κρεμλίνο δυσάρεστες για τα συμφέροντα της Ρωσίας καταστάσεις. Παρ’ όλα αυτά ο αρθρογράφος αναρωτιέται πως θα ήταν ένας πόλεμος με την Ρωσία.

«Ένας τέτοιος πόλεμος θα συμπεριελάμβανε πλοία, υποβρύχια, μαχητικά αεροσκάφη με πραγματικά παγκόσμια εμβέλεια. Θα ήταν όντως ένας παγκόσμιος πόλεμος, ο οποίος θα έδινε ελάχιστη προσοχή στις απώλειες αμάχων. (…) Και δεν θα ήταν απλά ένας πόλεμος στην επιφάνεια της γης», αναφέρει η εφημερίδα, υποστηρίζοντας πως η παγκόσμια σύρραξη θα απλωνόταν στον κυβερνοχώρο αλλά και στο διάστημα.