23 Ιουνίου 2016

Καθελκύστηκε η κορβέτα Burgazada

Το τρίτο πλοίο κλάσης Ada που ναυπηγείται με το πρόγραμμα "Εθνικό Πλοίο"

από το τουρκικό πρακτορείο TRT
Καθελκύστηκε η κορβέτα Burgazada Με τελετή στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ καθελκύστηκε...


... η κορβέτα Burgazada, το τρίτο πλοίο της κλάσης Ada που ναυπηγήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος MİLGEM (Milli Gemi-Eθνικό Πλοίο) που ξεκίνησε με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας το 2004.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία που έκανε ευχήθηκε το πλοίο Burgazada να είναι καλορίζικο για την χώρα και το Έθνος και να κυματίσει με τιμή και επιτυχία την τουρκική σημασία στις θάλασσες.

Η κορβέτα Burgazada, το τρίτο πλοίο του προγράμματος MİLGEM, έχει μήκος 99,5 μέτρα, πλάτος 14,4 μέτρα, εκτόπισμα 2400 τόνους, μέγιστη ταχύτητα 29 ναυτικά μίλια και σύστημα πρόωσης 35 μεγαβάτ (MW) με αεροστρόβιλους και κινητήρες ντίζελ που κινούν δυο προπέλες.

Το πλοίο έχει εμβέλεια 3.500 ναυτικών μιλίων (6.485 χιλιόμετρα) με ταχύτητα πλεύσης 15 ναυτικά μίλια χωρίς ανεφοδιασμό και αυτοδυναμία 10 ημερών στη θάλασσα. Με οικονομικά ταχύτητα 15 ναυτικά μίλια (28 χιλιόμετρα) την ώρα μπορεί να πλεύσει στον Κόλπο του Άντεν σε 9 μέρες και σε 5 μέρες αναπτύσσοντας μέγιστη ταχύτητα 29 ναυτικών μιλίων (54 χιλιόμετρα) την ώρα.  Η κορβέτα διαθέτει ελικοδρόμιο, υπόστεγο και τον απαραίτητα εξοπλισμό για ελικόπτερο βάρους 10 τόνων.

Η κορβέτα Burgazada είναι ικανή για αποστολές ανθυποβρυχιακού, αντιαεροπορικού και ασύμμετρου πολέμου, πολέμου επιφανείας, αναγνώρισης και επιτήρησης και διοίκησης-ελέγχου.

Πραγματοποιήθηκε επίσης η τελετή πρώτης συγκόλλησης της κορβέτας Kınalıada, του τέταρτου πλοίου που ναυπηγείται στο πλαίσιο του προγράμματος MİLGEM, το οποίο προβλέπει την ναυπήγηση 8 κορβετών.

Την πρώτη συγκόλληση έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η κοπή των μεταλλικών φύλων του πλοίου ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου 2015, πέντε μήνες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης της ναυπήγησης. Το πλοίο σχεδιάζεται να καθελκυστεί οκτώ μήνες πιο νωρίς και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2017 αντί τον Ιανουάριο του 2018 όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.