18 Ιουνίου 2016

Μαχητής του ISIS ασπάζεται το Χριστιανισμό

Ένας μαχητής του ISIS έχει ασπαστεί πρόσφατα στο Χριστιανισμό, αφότου αφέθηκε για να πεθάνει, κοντά στα ανατολικά σύνορα της Συρίας και τελικά διασώθηκε από Χριστιανούς...


... ιεραπόστολους της περιοχής, αναφέρει η Aleppo Herald.

Ο άνθρωπος, που επέζησε ως εκ θαύματος με πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς, μετά από μια μάχη ανάμεσα στο ISIS και τις δυνάμεις του Συριακού Στρατού, διασώθηκε από μέλη του Αγίου Δομινικανού Καθολικού Πρεσβυτερίου της Ayyash, ώρες μετά τη σύγκρουση που είχε ξεσπάσει.

Τα μέλη της χριστιανικής οργάνωσης θέλησαν να δώσουν στον άνθρωπο μια σωστή ταφή και τον μετέφεραν πάνω από 26 χιλιόμετρα, πριν ο άνθρωπος ως εκ θαύματος, έρθει πίσω στη ζωή, ενώ πίστευαν ότι είχε πεθάνει από τις πληγές του.

Όταν ο άνθρωπος συνήλθε, ανέφερε στον ιερέα Hermann Groschlin, τα οράματα που είχε στη μετά θάνατον ζωή, ένα γεγονός που άλλαξε ριζικά το παλιό τζιχαντιστή, 32 ετών και τελικά τον οδήγησε στην μεταστροφή του στον Χριστιανισμό ημέρες αργότερα.

"Μου είπε, ότι είχε διδαχθεί ότι το να πεθάνει ως μάρτυρας θα του ανοίξει τις πύλες της Jannah, ή αλλιώς πύλες του Παραδείσου», θυμάται ο ιερέας.

"Ωστόσο, μόλις είχε αρχίσει να ανεβαίνει προς το φως των Ουρανών, διαβολικές οντότητες, ή Τζιννς όπως τα αποκάλεσε, εμφανίστηκαν και τον οδήγησαν στους φλογισμένους λάκκους της κόλασης. Εκεί έπρεπε να ξαναζήσει όλο τον πόνο που είχε δώσει σε άλλους και κάθε θάνατο που είχε προκαλέσει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ο ίδιος μάλιστα είχε ξαναζήσει τους αποκεφαλισμούς των θυμάτων του μέσα από τα μάτια τους, εικόνες που, όπως είπε ο τζιχαντιστής, θα τον στοιχειώνουν για το υπόλοιπο της ζωής του," παραδέχεται ο ιερέας.

"Στη συνέχεια, ο Αλλάχ ή ο Θεός, μίλησε σ 'αυτόν και του είπε, ότι είχε αποτύχει παταγωδώς ως ανθρώπινη ψυχή κι ότι θα πρέπει να του απαγορευτεί να περάσει από τις πύλες του Παραδείσου, αν ο ίδιος επιλέξει να πεθάνει, αλλά ότι, αν ο ίδιος επιλέξει να ζήσει και πάλι, θα έχει άλλη μια ευκαιρία να μετανοήσει για τις αμαρτίες του και να περπατήσει το δρόμο του Θεού για άλλη μια φορά."

Ο νεαρός άνδρας ισχυρίζεται ότι επανήλθε στη ζωή, στιγμές αργότερα και τελικά ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, ημέρες αργότερα, πιστεύοντας ότι είχε παραπλανηθεί καθ 'όλη τη θρησκευτική του ζωή, κάτω από τη λατρεία του Αλλάχ.