27 Ιουλίου 2016

Θύελλα στην Βουλή: Φραστικό επεισόδιο Τσακαλώτου - βουλευτών ΝΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ειρωνεία του Τσακαλώτου κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε έκρηξη

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιδρούν έντονα, φωνάζοντας και διαμαρτυρόμενοι, όταν ο πρόεδρος...


... Νίκος Βούτσης έδωσε το λόγο στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να δώσει ορισμένες διευκρινήσεις πάνω στα όσα είχε υποστηρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάταια ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα και να προσπαθεί να συνεχιστεί κανονικά η συζήτηση, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας έκανε λόγο για παραβίαση του κανονισμού και πρωτοφανή διαδικασία.

«Δεν θα διευθύνουμε από κοινού τη συζήτηση. Ο υπουργός έχει δικαίωμα να πάρει το λόγο και να απαντήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς συμπεριφέρεστε έτσι, κ. Τζαβάρα. Δεν σας τιμά αυτό που κάνετε», τόνισε ο κ. Βούτσης. Οι παραινέσεις του κ. Βούτση δεν έφεραν αποτέλεσμα και οι βουλευτές της ΝΔ συνέχιζαν να διαμαρτύρονται.

Ο κ. Τζαβάρας χαρακτήρισε τον Νίκο Βούτση κομματικό πρόεδρο. «Είστε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου εσείς; Πώς μιλάτε έτσι σε έναν εκπρόσωπο του Ελληνικού λαού;», φώναξε ο κ. Τζαβάρας για να πάρει την απάντηση του κ. Βούτση: «Ευχαριστώ πολύ για την εκτίμησή σας. Έχουμε δώσει όλοι εξετάσεις. Αυτό που κάνετε για δεύτερη συνεδρίαση δεν σας τιμά. Ντροπή σας! Έχετε την αλαζονεία της μοναδικότητας. Αν ως παράταξη έχετε πρόβλημα να υποβάλετε μομφή».

«Αυτό λέγεται τυραννία», ανταπάντησε μέσα σε φορτισμένο κλίμα ο βουλευτής της ΝΔ.
Τη συνεδρίαση τορπίλισε εκ νέου ο κ. Τσακαλώτος όταν παίρνοντας το λόγο τόνισε «ο αρχηγός σας λόγω δύσκολης παιδικής ηλικίας δεν έχει διαβάσει καλά τον Ρουσό», σχολιάζοντας τη σχετική αναφορά του κ. Μητσοτάκη.

Στην έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη ο υπουργός Οικονομικών συνέχισε: «Άντε φύγε από δω. Είσαι η πεμπτουσία του γελοίου. Το απόσταγμα. Πρέπει να ντρέπεσαι» παρά την παράκληση Βούτση «όχι προσωπικές αναφορές και χιούμορ».

Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε έξαλλος ότι δέχθηκε επίθεση για τα ελληνικά του όπως είχε δεχθεί από βουλευτή της Χρυσής Αυγής και όταν στο σημείο αυτό τον διέκοψε ο κ.Τζαβάρας τον εγκάλεσε για έλλειμμα παιδείας και υποστήριξε ότι «η ΝΔ έχει τη στρατηγική να μην ακουστεί αντίλογος στο Μητσοτάκη».

Ο Πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας «κύριε Τζαβάρα θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για την παρουσία σας στη Βουλή όλα αυτά τα χρόνια».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Νίκος Δένδιας λέγοντας: «Κύριε Πρόεδρε σας τιμά η θέση σας αυτή. Δε μπορώ να πω το ίδιο για τον υπουργό Οικονομικών και τον τρόπο με τον οποίο ειρωνευτήκατε τον αρχηγό της ΝΔ για το δύσκολο της παιδικής του ηλικίας. Ενόχλησε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η ειρωνική αναφορά σας στον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος είναι απών. Η αναφορά σας οφείλετε στην ιδεοληψία σας ότι κατά της δικτατορίας πολέμησε μόνο η αριστερά και δικαιούνται υστεροφημίας». Και πρόσθεσε:

«Όλη η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν στη δικτατορία σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αναχώρησε δε στο εξωτερικό μετά από παρέμβαση του Ερυθρού Σταυρού και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ακόμη αβάπτιστος. Η αναφορά σας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν ανάγωγη ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη» είπε ο κ. Δένδιας και ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο να ζητήσει συγγνώμη.

Ανταπαντώντας ο υπουργός Οικονομικών ότι αυτό που είπε ήταν «αστείο και πταίσμα», μπροστά στους χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει η ΝΔ για τον πρωθυπουργό. «Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που έχει πάει στο Χάρβαρντ, να αποκαλεί τον πρωθυπουργό τυχοδιώκτη και κατά συρροή ψεύτη» είπε ο κ. Τσακαλώτος εννοώντας τον κ. Μητσοτάκη.