27 Ιουλίου 2016

Πολιορκία Μανμπίτζ: Το ISIS έχει μετατρέψει την πόλη σε ναρκοπέδιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα απέραντο ναρκοπέδιο με νάρκες και εκρηκτικούς μηχανισμούς έχει μετατρέψει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) την πολιορκημένη πόλη Μανμπίτζ, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού (δείτε τα βίντεο)...


... στη βορειοδυτική Συρία. Οι τζιχαντιστές έχουν τοποθετήσει βόμβες παγίδες, νάρκες και εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σπίτια, μαγαζιά, σχολεία και στους δημόσιους χώρους.

Όταν υποχωρούν από τις θέσεις τους, πιεζόμενοι από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που τους πολιορκούν, τότε είτε ενεργοποιούν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, είτε προσμένουν οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους να πέσουν σε κάποια νάρκη ή παγίδα.

«Το Ισλαμικό Κράτος μας υποχρέωσε να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας στο κέντρο της Μανμπίτζ και μας μετέφερε στη συνοικία Αλ Κατζλί. Στη συνέχεια παγίδευσαν με εκρηκτικά τα σπίτια και τα καταστήματα», είπαν κάτοικοι μιλώντας σε αραβικά Μέσα.

«Τελούμε υπό ομηρία των τζιχαντιστών του ISIS στην Αλ Κατζλί εδώ κι ένα μήνα. Ελεύθεροι σκοπευτές των τζιχαντιστών σκοτώνουν όποιον [πολίτη] αποπειραθεί να ξεφύγει από την ομηρία», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές. Οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ανακάλυψαν 60 κατοίκους της Μανμπίτζ φυλακισμένους σε ένα κελάρι.

Οι τζιχαντιστές τους είχαν αφήσει δίχως νερό και φαγητό για πολλές ημέρες.  Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι μεγάλος αριθμός Κούρδων μαχητών από πολλές περιοχές της Συρίας στάλθηκαν στη Μανμπίτζ για να συμμετάσχουν στην πολιορκία.

«Το πεδίο μάχης της Μανμπίτζ θα ενισχυθεί με πολλούς Κούρδους μαχητές μέσα στις επόμενες ώρες», ανακοίνωσαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). «Νέες δυνάμεις με εμπειρία στις οδομαχίες θα ενισχύσουν το μέτωπο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος».

Δείτε σε βίντεο πώς οι Κούρδοι χρησιμοποιούν ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα σε τεθωρακισμένο για να διασώσουν κατοίκους της Μανμπίτζ που είναι εγκλωβισμένοι σε εμπόλεμη ζώνη: (tribune)