4 Ιουλίου 2016

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα: Αθηνά Vs Αλβάρο

Ο Βραζιλιάνος πλέιμποϊ εποφθαλμιά 400 εκατ. δολάρια, τη μισή της περιουσία   

Με μια κίνηση που μάλλον δεν ανέμενε ο πρώην σύζυγός της Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο, η πληγωμένη εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση μπλόκαρε τους κοινούς...
... τραπεζικούς λογαριασμούς τους, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα στο Βέλγιο και όχι στη Βραζιλία.

Ήταν μια κίνηση ματ προκειμένου να δείξει στον Αλβάρο ότι δεν είναι διατεθειμένη να του δώσει τίποτε περισσότερο από αυτά που δικαιούται, σύμφωνα με το προγαμιαίο συμφωνητικό που είχαν υπογράψει, ήτοι 11 εκατ. δολάρια -ένα για κάθε χρόνο έγγαμου βίου- και τίποτε παραπάνω.

Μόνο που, σύμφωνα με όσα διαρρέουν τα τελευταία 24ωρα από το περιβάλλον του Βραζιλιάνου πλέιμποϊ, ο Ντόντα δεν φαίνεται να θεωρεί δίκαιο αυτό το ποσό ως αποζημίωση. Γι’ αυτό και φέρεται να διεκδικεί, σε μια δικαστική μάχη που μόλις ξεκίνησε, τη μισή περιουσία της εν διαστάσει συζύγου του, δηλαδή περί τα 400 εκατ. δολάρια!

Πρόκειται περισσότερο για μια κίνηση απελπισίας, λένε οι πληροφορίες που διαχέονται από έγκριτους νομικούς κύκλους, προκειμένου ο Αλβάρο να πείσει την Αθηνά ότι δικαιούται κάτι περισσότερο γι’ αυτά τα 11 χρόνια γάμου. Μόνο που η Αθηνά Ωνάση δεν φέρεται καθόλου πρόθυμη να αποζημιώσει αδρά τον άνθρωπο που την απάτησε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, επιλέγοντας να του καταβάλει τα νόμιμα και ούτε σεντ παραπάνω.

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου το πρώην ζεύγος εισήλθε με άκρα μυστικότητα και με διαφορά ολίγων λεπτών σε δικαστήριο των Βρυξελλών, προσπαθώντας να μη γίνει αντιληπτό από κανέναν. Σύμφωνα με τις ελάχιστες διαρροές, Ντόντα και Αθηνά δεν αντάλλαξαν κουβέντα μεταξύ τους, αφήνοντας τους δικηγόρους τους να αντιδικήσουν πριν από την απόφαση του δικαστηρίου.

Μια απόφαση που δικαίωσε την Ελληνίδα κληρονόμο, αφού έκανε δεκτή την αίτησή της και μπλόκαρε τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί με τον Αλβάρο μέχρι την εκδίκαση του διαζυγίου τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αποχώρησε εμφανώς ικανοποιημένη, αφήνοντας, σύμφωνα με το παρασκήνιο, τον εν διαστάσει σύζυγό της να συσκέπτεται με τους δικηγόρους του για την επόμενη κίνησή του.

Ζώντας πλέον όχι μόνο σε διαφορετικά σπίτια αλλά σε διαφορετικές ηπείρους -η Αθηνά εγκαταστάθηκε σε κατοικία που διατηρεί σε ευρωπαϊκή χώρα-, οι δύο αντίδικοι θα συναντηθούν στις δικαστικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου στις 16 Ιουνίου, εκτός από τους κοινούς λογαριασμούς του ζεύγους που μπλοκαρίστηκαν, απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλαγή στην εταιρεία real estate που διατηρούν.

Πρόκειται, λένε οι καλά γνωρίζοντες, για μια εταιρεία που εκμεταλλεύεται ακίνητα ανά τον κόσμο, μία μόνο από τις δεκάδες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εγγονής του Ωνάση. Στα 31 της χρόνια η Αθηνά διατηρεί παραπάνω από 217 τραπεζικούς λογαριασμούς σε ισχυρά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μετοχές, χρυσό, ακίνητα σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς και επενδυτικά κεφάλαια.

Η περιουσία της υπολογίζεται στα 800 εκατ. δολάρια και ο Αλβάρο έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από 11 εκατ. και τα μισά -περίπου 30- από την κοινή τους περιουσία. Το περιβάλλον του εικάζει ότι και με 100 εκατ. θα είναι πολύ ευχαριστημένος, όμως αν κερδίσει τη μισή περιουσία της Αθηνάς θα είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος πάνω στη Γη.

Κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει, εκτός αν αποδείξει πραγματικά ότι στα χρόνια του έγγαμου βίου του κατάφερε με δικές του κινήσεις να κάνει την Αθηνά πλουσιότερη. Κρίνοντας από την περίφημη φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται να παίρνει λεφτά από το πορτοφόλι της, μάλλον δεν έχει και πολλές ελπίδες να το πετύχει.

Το μόνο στο οποίο θα πρέπει να ελπίζει είναι μήπως η Αθηνά πειστεί να του δώσει κάτι παραπάνω, βάζοντάς τον να υπογράψει συμφωνητικό εχεμύθειας ότι δεν θα αποκαλύψει το ποσό που θα λάβει.