3 Αυγούστου 2016

Έτοιμος έως το τέλος του έτους ο νέος στρατός του Πούτιν

Ειδικό σώμα 340.000 στρατιωτών έτοιμο για όλα

Σύμφωνα με νέες εξαγγελίες του νέου διοικητή της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Βίκτορ Ζολότοφ, το νέο σώμα των συνολικά...


... 340.000 καλά εκπαιδευμένων κομάντο του ρωσικού στρατού αναμένεται να είναι έτοιμο έως και το τέλος του 2016.

"Το Υπουργείο Εσωτερικών για την δημιουργία της νέας αυτής μονάδας Ρωσικής Εθνικής Φρουράς θα προχωρήσει στην μεταφορά ανδρών από τις δυνάμεις άμεσης επέμβασης, των δυνάμεων ξηράς και από τις υπόλοιπες δυνάμεις", δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ο ίδιος. Πρόκειται για ένα ειδικό σώμα στρατού που θα μπορεί να κάνει και αστραπιαίες παρεμβάσεις στο εξωτερικό (π.χ. Συρία) και το οποίο από το 2018 και μετά θα υπάγεται αποκλειστικά στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Στην 2η φάση του σχεδίου δηλαδή. μέχρι τον Αυγούστου του 2017 θα διαπιστωθούν τα καθήκοντα και οι νομικές νόρμες της νέας Ρωσικής Εθνοφρουράς. Και τέλος στο 3ο στάδιο δηλαδή. στις αρχές του 2018, η Ρωσική Εθνική Φρουρά θα μετατραπεί τελείως σε μια δύναμη ασφαλείας που θα κινείται βάσει μονάχα ενός σχεδίου", πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Βίκτορ Ζολότοφ.

Ουσιαστικά είναι ένα καινούργιο στρατιωτικό σώμα, απόλυτα πιστό στον Ρώσο πρόεδρο, που ωστόσο δεν θα υπάγεται σε κανένα από τα κλασικά σώματα του στρατού (ξηράς, ναυτικού κ.α.), αλλά θα είναι αυτόνομο και υπακούοντας μόνο στις οδηγίες του Κρεμλίνου.