22 Σεπτεμβρίου 2016

Θωρακίζεται η Ρωσία στη Βαλτική! - Σε συναγερμό το ΝΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολόκληρο στρατό με πανίσχυρα αντιαεροπορικά συστήματα θα αναπτύξουν οι Ρώσοι στη Βαλτική  

Δύο συντάγματα με το νέο πανίσχυρο αντιαεροπορικό σύστημα S-400 Triumf πρόκειται (δείτε τα βίντεο)...
... να αναπτύξει το ρωσικό γενικό Επιτελείο στην περιφέρεια του Λένινγκραντ, όπως αναφέρουν τα Ρωσικά ΜΜΕ, θέτοντας σε συναγερμό το ΝΑΤΟ.

Την ανάπτυξη των συστημάτων ανακοίνωσε ο διοικητής της δυτικής στρατιωτικής Περιφέρειας στρατηγός Igor Muginov κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.  Xby tom  

«Το παρόν διάστημα το προσωπικό των συστημάτων ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μεγάλης έκτασης ασκήσεις στην βάση Ashuluk η οποία βρίσκεται στην περιφέρεια του Astrakhan. Σε αυτές τις ασκήσεις πρόκειται να εμπλέξει στόχους οι οποίοι πετούν σε χαμηλά και μεγάλα ύψη όπως και στόχους που προσομοιάζουν βαλλιστικούς πυραύλους.

Σημειώνεται πως η περιφέρεια του Λένινγκραντ βρίσκεται ακριβώς στην έξοδο της Ρωσίας στην Βαλτική Θάλασσα καλύπτοντας με την εμβέλεια των 400 χλμ. την Εσθονία, την Λετονία, ένα μεγάλο μέρος της Φινλανδίας και όλο σχεδόν τον Φινλανδικό Κόλπο! Το σύστημα εκτός από στόχους αεροσκαφών μπορεί να αναχαιτίσει και βαλλιστικούς πυραύλους οι οποίοι πετούν με ταχύτητες των 17.280 χ.α.ω. σε απόσταση μέχρι 60 χλμ.

Θωρακίζεται ακόμη περισσότερο ο Ρωσικός Στρατός και υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα έχει στη διάθεσή του 16 συντάγματα βλημάτων S-400.