25 Σεπτεμβρίου 2016

Ουκρανία: Διαμαρτυρία τουρκόφιλου "τάγματος Τατάρων της Κριμαίας"

Έκλεισαν το δρόμο προς την Χερσόνησο

Η ηγεσία των Τατάρων της Κριμαίας που βρίσκεται στην Ουκρανία, διοργάνωσε πορεία διαμαρτυρίας στα σύνορα με την Κριμαία, αποκλείοντας το σημείο ελέγχου...

... «Τσονγκάρ», στην περιοχή Χέρσον της Ουκρανίας, δημιουργώντας  μια ουρά αυτοκινήτων εκατοντάδων μέτρων που είχαν προορισμό προς την Χερσόνησο, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα. Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση ήταν μέλη του νεοϊδρυθέντος «Τάγματος Νόμαν Τσελεμπίτσιχαν».

Οι αναφερόμενοι στη διαδήλωση έκαναν έκκληση για καταπολέμηση των Ρώσων κατακτητών της Κριμαίας και ισχυρίστηκαν ότι θα κάνουν ‘αιματηρό αγώνα’ για την απελευθέρωσή της από τους Ρώσους.

Πρότειναν στις ουκρανικές αρχές να αρχίσουν μέτρα κατά της Κριμαίας, ξεκινώντας από σαμποτάζ των σημείων ύδρευσης της Κριμαίας, από τις περιοχές της Ζαπορίζια και Κακχόβα. Το δημοσίευμα που επικαλείται το Ria.ru, επισημαίνει ότι στις απειλές αυτές η ουκρανική κυβέρνηση «κάνει τα στραβά μάτια».

Ο Τάταρος Λενούρ Ισλιάμοβ είναι καταζητούμενος από την ομοσπονδιακή ασφάλεια κατηγορούμενος για δημιουργία τρομοκρατικού τάγματος που δρα στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας στα σύνορα με τη Κριμαία, σύμφωνα με την εισαγγελέα της Δημοκρατίας της Κριμαίας, Ναταλία Ποκλόνσκαγια. (echedoros)