11 Οκτωβρίου 2016

Τουρκία: Καθελκύστηκε ένα νέο LSV, πλοίο λογιστικής υποστήριξης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το πρώτο νέο πλοίο λογιστικής υποστήριξης (LSV: Logistics Support Vessel) που ναυπηγείται για λογαριασμό της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας (TDK: Turk Deniz Kommutanligi) και (δείτε τις εικόνες)...


... το οποίο σε υπηρεσία θα φέρει την ονομασία A-574 TCG Yüzbaşı Güngör Durmuş, καθελκύστηκε στις 8 Οκτωβρίου 2016, στα ναυπηγεία Selah, στην Tuzla πλησίον της Κωνσταντινούπολης.

Το πλοίο έλαβε τη συγκεκριμένη ονομασία προς τιμή ενός αξιωματικού του δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων της TDK που βρήκε τον θάνατο τον Ιούλιο του 1998 σε ατύχημα κατά τη διάρκεια άσκησης. Υπενθυμίζεται, ότι το 2014 τα ναυπηγεία Selah επιλέχθηκαν ως ανάδοχος για το πρόγραμμα ναυπήγησης των δύο πλοίων του τύπου.


Η ναυπήγηση του πρώτου πλοίου άρχισε το 2015. Τα πλοία του τύπου έχουν δυνατότητα μεταφοράς 4.000 τόνων καυσίμου (F76 MDO) για τον ανεφοδιασμό πλοίων επιφανείας, 330 τόνων καυσίμου (JP5) για τον ανεφοδιασμό ελικοπτέρων και 550 τόνων πόσιμου ύδατος. Επίσης διαθέτουν ιατρικές εγκαταστάσεις για την εκτέλεση χειρουργείων.

Με ολικό μήκος 105,42 μέτρα, πλάτος 16,8 μέτρα και βύθισμα 8,40 μέτρα τα πλοία έχουν εκτόπισμα 6.200 τόνων. Η ταχύτητα πλεύσης ανέρχεται σε 12 κόμβους και το πλήρωμα σε 70 άτομα. Το προωστήριο σκεύος αποτελείται από δύο πετρελαιοκινητήρες που έκαστος αποδίδει ισχύ 1.520 Kw.

Ο οπλισμός αποτελείται από δύο κατασκευής Aselsan συστήματα STAMP εξοπλισμένα με πολυβόλο διαμετρήματος 12,7 χλστ. Τα πλοία δεν διαθέτουν υπόστεγο ελικοπτέρου αλλά το μεγάλων διαστάσεων ελικοδρόμιο τους είναι κατάλληλο για την προσνήωση – απονήωση βαρέων στρατιωτικών ελικοπτέρων.