29 Δεκεμβρίου 2016

"Πιστός υπηρέτης των Βρυξελλών - κατήγορος της Μόσχας"

Ρωσικά ΜΜΕ για τον νυν πρόεδρο Βουλγαρίας

Η συνέντευξη  του αρχηγού του βουλγαρικού κράτους, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, στη γερμανική ημερήσια εφημερίδα «Die Frankfurter Allegemeine Zeitung» που δημοσιεύθηκε...

... στις 22 Δεκεμβρίου, καλύφθηκε ευρέως από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, λόγω των κατηγοριών που απευθύνθηκαν στη Μόσχα, ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως σημειώνει το βουλγαρικό Bgnes.

«Ένας πιστός υπηρέτης των Βρυξελλών, ο Πλεβνέλιεφ αντάλλαξε τη φιλία με τη Ρωσία για να προστατεύσει τα συμφέροντα της ΕΕ», έχει τίτλο το ‘Ομοσπονδιακό πρακτορείο ειδήσεων’, όπου διαβάζουμε ότι «ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ κατηγόρησε τη Ρωσία για όλα τα ‘θανάσιμα αμαρτήματα’»

Η Ροσιίσκαγια Γκαζέτα θα σημειώσει: «Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, του οποίου η θητεία λήγει τον επόμενο μήνα, προφανώς αποφάσισε να χτυπήσει την πόρτα την τελευταία ώρα για να γίνει λιγότερο δημοφιλής, όπως έχει καταστεί παράδοση στον ευρωπαϊκό χώρο, κατηγορώντας τη Ρωσία.

» Σε αυτό έχει το ‘άριστο’ παράδειγμα του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έριξε θειάφι και φωτιά για να σπάσει στο μέγιστο τις σχέσεις μεταξύ Δύσης και Μόσχας. Προφανώς οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Βουλγαρίας δεν καταλαβαίνουν ότι το τραγούδι τους, πλέον, δεν τραγουδιέται, και οι νέοι ηγέτες θα αμφιβάλλουν προφανώς για τις επιτυχίες τους».

Η ‘Rosbalt’ εξάλλου, θα σημειώσει ότι «ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προσπαθεί να υπονομεύσει την ΕΕ με τα χέρια των πρακτόρων επιρροής της, όπως είναι τα ακροδεξιά κινήματα και κόμματα, που υποστηρίζονται από τη Μόσχα σε διάφορες χώρες της Κοινότητας.

Η εφημερίδα ‘Ιζβέστια’ θα σημειώσει ότι ο Πλεβνέλιεφ ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έχει τον στόχο που είχε πάντοτε η Σοβιετική Ένωση: την αποδυνάμωση της Ευρώπης και την εξάπλωση αμφιβολιών σχετικά με τις αξίες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου». (Βαλκανικό Περισκόπιο)