21 Ιανουαρίου 2017

«Οι 2 από τις 6 έδρες της Κύπρου στην Ευρωβουλή ανήκουν στους Τουρκοκύπριους»

δημοσίευμα του τουρκικού TRT
Την αλήθεια αυτή υπενθύμισε ο πρόεδρος Ακιντζί στον νέο πρόεδρο της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι.

Συγχαρητήρια επιστολή...


... από τον πρόεδρο Δημοκρατίας της (ψευδο)Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Μουσταφά Ακιντζί στον νέο πρόεδρο της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο πρόεδρος Ακιντζί που σημείωσε στην  επιστολή του ότι είναι σίγουρος πως οι εργασίες της Ευρωβουλής κατά την προεδρία του Ταγιάνι, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ΕΕ και των ευρωπαϊκών αξιών, αναφέρθηκε και στο Κυπριακό.

Ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος, υπενθυμίζοντας πως εργάζονται για εξεύρεση διζωνικής, δικοινοτικής λύσης με δύο ιδρυτικά κράτη στην Κύπρο, υπογράμμισε ότι για να είναι βιώσιμη η λύση που θα βρεθεί πρέπει να είναι στις παραμέτρους του ευρωπαϊκού δικαίου.

Ο πρόεδρος Ακιντζί τονίζοντας πως οι 2 από τις 6 έδρες στην Ευρωβουλή είναι δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων, εξήρε τη σημασία της πολιτικής, χρηματοπιστωτικής και ηθικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρόεδρος της (ψευδο)Δημοκρατίας της ΤΔΒΚ, ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον Ταγιάνι και τη σημασία να εισακουστεί η φωνή των Τουρκοκυπρίων και στην Ευρωβουλή, αφού πάρουν την θέση τους οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι τους.

Σχόλιο: Ο Ακιντζί ζητά συμμετοχή σε κρατική λειτουργία της Κύπρου, όμως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη Κυπριακού κράτους.