21 Ιανουαρίου 2017

Bild: Υπό τον φόβο της χρεοκοπίας οι Έλληνες τα βάζουν ξανά με τον Σόιμπλε

Με επισκόπηση του ελληνικού Τύπου για τον Ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίον οι ''Έλληνες προσπαθούν να κατηγορήσουν...


... και πάλι για το αδιέξοδο της οικονομίας τους” ξεκινά άρθρο της γερμανικής εφημερίδα Bild για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Παραθέτοντας τα δημοσιεύματα της “Καθημερινής”, της “Εφημερίδας των Συντακτών”, του '”'Εθνους”, του “Ελεύθερου Τύπου” και της “Αυγής”, η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει πως η “κατάσταση (στην Ελλάδα) θυμίζει τις θερμές ημέρες προ δύο ετών (της “περήφανης” διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη).

Σύμφωνα με την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ευρώπης, ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε απόλυτα σαφές ότι τα 86 δισεκατομμύρια του τρίτου Μνημονίου δεν πρόκειται να εκταμιευθούν, παρά μόνο αν το ΔΝΤ συμμετέχει στον έλεγχο της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Η “Bild” επιβεβαιώνει ότι η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ και ο κ. Σόιμπλε είχαν συνομιλία σχετικά με την Ελλάδα στον πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ώστε να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία για την τρέχουσα προς την Ελλάδα.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, “η κυρία Λαγκάρντ διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στις συνομιλίες εποικοδομητικά και συνεχίζει να επιδιώκει "μια ταχεία συμφωνία για την πλήρη συμμετοχή του" στο πρόγραμμα, "συμπεριλαμβανομένων και πόρων του ΔΝΤ".