11 Ιανουαρίου 2017

Σε δυσμένεια ο Χουλιαράκης επειδή πρότεινε τα... σωστά!

Αιτία; Η αντίδραση του στις εξαγγελίες Τσίπρα

Μολονότι, λόγω της φύσεως της πληροφορίας, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επισήμως, όλοι οι έχοντες άμεση ή έμμεση σχέση με το κυβερνητικό παρασκήνιο, επιμένουν...


... ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, έχει πέσει σε δυσμένεια στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αιτία; Η αντίδραση του στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την καταβολή εφάπαξ βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, παραμονές των Γιορτών. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, δεν είχε ενημερωθεί, προηγουμένως, και φέρεται να αιφνιδιάστηκε απόλυτα στο άκουσμα της είδησης. Γνωρίζοντας, προφανώς, τι συνεπάγεται εμπράκτως για την πορεία της κρίσιμης διαπραγμάτευσης της χώρας με τους θεσμούς.

Για την ιστορία τόσο ο κ. Χουλιαράκης όσο και ο προϊστάμενος του, Ευκλείδης Τσακαλώτος (υπουργός Οικονομικών) είχαν εισηγηθεί άλλα, πολύ ελαφρύτερα μέτρα, τα οποία, ωστόσο, από το Μαξίμου κρίθηκαν ανεπαρκή, για την ενίσχυση του κοινωνικού προφίλ του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Το πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα –και τη χώρα, βεβαίως- είναι ότι με τον κ. Χουλιαράκη συμφωνούν και οι θεσμοί. Κι αυτό θα κάνει το έργο της διαπραγμάτευσης, για την ελληνική πλευρά ακόμα πιο δύσκολο στο επόμενο διάστημα. Αρχής γενομένης από το επερχόμενο EWG, αλλά και το Eurogroup, που ακολουθεί, στο τέλος του μήνα.

Το λάθος των κ. Χουλιαράκη και Τσακαλώτου, λένε πάντως όσοι γνωρίζουν είναι πως είχε εισηγηθεί ως εναλλακτικό στα μπόνους στους χαμηλοσυνταξιούχους ένα βοήθημα για τους αδυνάτους. Συνεπώς, σε αυτή την ιστορία δεν έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους.