22 Ιανουαρίου 2017

Ο Τσαβούσογλου υποδεικνύει στον Τραμπ τι να κάνει!

Έχουν ξεφύγει οι Τούρκοι ισλαμιστές

Με ύφος και αλαζονεία ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει σύντομα θετική απάντηση από την κυβέρνηση Τραμπ στο αίτημα της για έκδοση...
... του αυτοεξόριστου ιμάμη Γκιουλέν. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τα δήλωσε αυτά από την Ουάσιγκτον, όπου βρέθηκε για την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού Προέδρου.

Σε συνέντευξή του στην Ουάσινγκτον Ποστ ο Τούρκος Υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Τραμπ οπωσδήποτε έχει αντιληφθεί καλύτερα τις ανησυχίες της Τουρκίας και πρέπει να οικοδομήσουν αμοιβαία εμπιστοσύνη από την αρχή. «Στην Τουρκία ο αντιαμερικανισμός είναι σε άνοδο. Αναμένουμε την νέα διοίκηση», ανέφερε.

Για τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η συμμαχία τους δεν στρέφεται ούτε εναντίον των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ ούτε και εναντίον οποιουδήποτε άλλου, αλλά συνεργάζονται εναντίον της τρομοκρατίας. «Επειδή είναι σύμμαχοί μας πρέπει να αποδεχτούμε αυτό που θέλουν ή που λένε οι ΗΠΑ; Όχι», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσθέτοντας πως κάθε φορά που η Τουρκία ιδρύει καλές σχέσεις με άλλη χώρα αμέσως τίθεται το τυπικό ερώτημα «αν η Τουρκία άλλαξε κατεύθυνση».

Για το YPG (Κούρδοι της Συρίας) ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι έχουν αιχμαλωτίσει τις ΗΠΑ. «Μια τρομοκρατική οργάνωση εκβιάζει την πολιτική μιας μεγάλης χώρας όπως είναι οι ΗΠΑ. Είναι αυτό αποδεκτό; Όχι», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ανέφερε επίσης ότι μετά την Αλ Μπαμπ [σ.σ. την οποία πολιορκούν αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν υφιστάμενοι εξευτελιστικές ήττες από το Ισλαμικό Κράτος] θα κατευθυνθούν προς την Ράκα [σ.σ. εάν ποτέ καταφέρουν να καταλάβουν την Αλ Μπαμπ] και αν έρθουν αντιμέτωποι με το PYD [Κούρδοι Συρίας] θα τους πολεμήσουν.