22 Ιανουαρίου 2017

«Ο Τραμπ δεν θα παρεμβαίνει πολύ στα Βαλκάνια- προς το συμφέρον του Πούτιν»

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Νοτιοανατολική Ευρώπη δεν είναι μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων του Ντόναλντ Τραμπ, διότι ούτε πόλεμος υπάρχει, ούτε...
... σημαντικές κρίσεις, απεναντίας μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από τη Ρωσία για την περιοχή, η οποία δείχνει πολύ πρόθυμη να βελτιώσει τις σχέσεις της  με τον Τραμπ.

Αυτά επεσήμανε η Βουλγάρα δημοσιογράφος και αναλυτής, Ράινα Ασένοβα,  στη βουλγαρική ραδιοτηλεόραση- БНР. «Ο Πούτιν έχει ένα σαφές ενδιαφέρον για τη Σερβία, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επιδείνωση της κατάστασης, ιδιαίτερα στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου υπάρχουν παγιωμένες συγκρούσεις», είπε.

Σύμφωνα με την Ασένοβα, μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι η Δύση προσπάθησε να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις παγιωμένες συγκρούσεις με την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, ώστε να δημιουργηθεί μια δημοκρατική κοινωνία, αλλά τώρα, η όποια συνεργασία μεταξύ του Πούτιν και του Τραμπ για την περιοχή θα μπορούσε να  προκαλέσει μια ανισορροπία.

«Η Σερβία έχει λάβει ως δώρο από τη Ρωσία έξι αεροσκάφη Mig, 30 άρματα μάχης και 30 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Βούτσιτς. Μόνο ατομική βόμβα δεν ζήτησε…» είπε η Ασένοβα προσθέτοντας, «Δημιουργώντας, έτσι, και στρατιωτικά και πολιτικά μια επικίνδυνη ανισορροπία και ενδεχομένως υπάρχει κίνδυνος για πιθανές συγκρούσεις», είπε η σχολιαστής, σύμφωνα με την news.bg. (Βαλκανικό Περισκόπιο)