21 Ιανουαρίου 2017

Σεξουαλικές κακοποιήσεις σε τέμενος της Ξάνθης;

Απάντηση του ψευτομουφτή

απόσπασμα δημοσιεύματος της fonirodopis
Οργιάζουν το τελευταίο διάστημα οι φήμες στις μικρές κοινωνίες των οικισμών για σεξουαλικές κακοποιήσεις ανήλικων παιδιών που λαμβάνουν μέρος μέσα σε τεμένη...


... την ώρα που πραγματοποιούνται σε αυτά τα φροντιστήρια Κορανίου, τα λεγόμενα και Kuran Kursu.

Τα φροντιστήρια αυτά γίνονται σχεδόν σε κάθε οικισμό της Ξάνθης και της Ροδόπης, υπό την εποπτεία των ψευδομουφτειών, και όπως έχει καταγγελθεί κατά κόρον στο παρελθόν τα μικρά παιδιά μόνο το Κοράνι δεν μαθαίνουν καθώς διδάσκονται σε αυτά εθνικιστική τουρκική ποίηση και λογοτεχνία. Φράσεις όπως «είμαι περήφανος που είμαι Τούρκος» και άλλες σχετικές που ούτε ο πιο φανατικός εθνικιστικής δεν θα έλεγε, μικρά παιδιά τις αποστηθίζουν παπαγαλία χωρίς να γνωρίζουν καν το νόημα τους.

Οι χώροι που πραγματοποιούνται τα μαθήματα βρίσκονται στο εσωτερικό τεμενών, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν για αυτά έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες και έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες άδειες.

Τα ερμητικά κλειστά στόματα των κατοίκων, απόρροια των μικρών κοινωνιών αλλά και του φόβου πολλών εξ αυτών, άρχισαν ωστόσο σιγά σιγά να ανοίγουν με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη στο τέμενος της Γλαύκης Ξάνθης όπου ένα ανήλικο κορίτσι έπεσε θύμα σαδιστικής κακοποίησης από τον ίδιο της τον θείο, τον 12χρονο ξάδερφο της και έναν συνομήλικο φίλο του.

Το τραγικό στην όλη ιστορία που προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό είναι το γεγονός ότι το άτυχο κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού δύο φορές.

Το δημοσίευμα συνοδεύεται από εικόνες των εγγράφων της ανάκρισης.
Το πλήρες δημοσίευμα στο http://fonirodopis.gr/press/69473

Απάντηση του (ψευδο)μουφτή Μέτε
Ανακοίνωση σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ¨Φωνή της Ροδόπης¨ της 12/1/2017. Στην είδηση αναφέρεται πως στα μαθήματα Κορανίου στο χωριό Γλαύκη, υπήρξε σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου.

Επιθυμούμε ξεκάθαρα να δηλώσουμε πως στα μαθήματα Κορανίου μας γίνονται μαθήματα θρησκευτικών και παρέχονται υπηρεσίες ώστε να ανατραφούν παιδιά επωφελή για την πατρίδα και το έθνος. Μέχρι σήμερα στα μαθήματα Κορανίου δεν υπήρξε κανένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης.

Κάποια στοιχεία όμως που πάντοτε επιχειρούν να κακολογήσουν την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, το κάνουν αυτό εσκεμμένα και με στόχο, ώστε προβάλλοντας ως ενόχους τους θρησκευτικούς εκπροσώπους μας, οι άνθρωποι μας να αποσύρουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα Κορανίου και να σχηματιστεί έτσι μια κοινότητα στερούμενη θρησκευτικών συναισθημάτων.

Για μια ακόμη φορά επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε ξεκάθαρα πως το πιο φυσικό μας δικαίωμα είναι να μαθαίνουμε την θρησκεία μας. Ασχήμιες όπως η εκμετάλλευση παιδιού και η σεξουαλική παρενόχληση απαγορεύονται ρητά στην ισλαμική θρησκεία. Για αυτό τον λόγο καλούμε κάποια γνωστά για τις συκοφαντίες τους ΜΜΕ, να γράφουν αληθινές ειδήσεις και να παραμείνουν μακριά από ψευδείς ειδήσεις που διευρύνουν την απόσταση ανάμεσα σε πλειονότητα και μειονότητα και από έωλους φρικτούς ισχυρισμούς που αναστατώνουν τους ανθρώπους.

Το περί ου ο λόγος περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με το τζαμί του χωριού και πολύ περισσότερο με τον ιμάμη του. Ανακοινώνεται ανεπιφύλακτα προς την κοινή γνώμη.
Αχμέτ Μέτε, (ψευδο)Μουφτής Ξάνθης