23 Φεβρουαρίου 2017

Διαψεύδει η Αθήνα τα περί πτώσης τουρκικού ελικοπτέρου κοντά στα Ίμια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πληροφορίες για πτώση τουρκικού ελικοπτέρου κοντά στα Ίμια, όπου εκτελούσε πτήσεις σε χαμηλό ύψος, μετέδωσαν αργά το απόγευμα ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία (δείτε το βίντεο)...
... ωστόσο λίγο αργότερα διόρθωσαν τα ρεπορτάζ τους, αναφέροντας ότι το ελικόπτερο εκτέλεσε χαμηλές πτήσεις επάνω από τις ελληνικές βραχονησίδες.

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, στις αρχικές αναφορές τους, το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής έχασε ύψος και συνετρίβη στην θάλασσα, ωστόσο κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη, όπως διαβεβαίωναν από την πρώτη στιγμή το Κέντρο Επιχειρήσεων του ελληνικού Υπ. Άμυνας όσο και του Λιμενικού.

Σε κάθε περίπτωση, η ένταση έχει αυξηθεί στην περιοχή, λόγω της εξόδου στο Αιγαίο του πλοίου "Τσεσμέ", αλλά και των ισχυρισμών της Άγκυρας  ότι τουρκικές δυνάμεις εκτέλεσαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δυτικά της Λέσβου, σε περιοχή ευθύνης της Ελλάδας κι όλα αυτά μόλις μία ημέρα μετά το κυνηγητό τουρκικών και ελληνικών σκαφών στην περιοχή των Ιμίων, την οποία κατέγραψε σε βίντεο-ντοκουμέντο η κάμερα του ΑΝΤ1.

Όπως μεταδίδει η "Καθημερινή", από την Αθήνα διαψεύδεται η πτώση τουρκικού ελικοπτέρου κοντά στα Ιμια, πληροφορία που μεταδόθηκε από σειρά τουρκικών ΜΜΕ πριν περίπου μία ώρα. Στην περιοχή ως αυτή τη στιγμή υπάρχει η συνήθης –τον τελευταίο μήνα– αυξημένη αεροναυτική τουρκική δραστηριότητα, την οποία οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν.

Νωρίτερα τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν συγκεχυμένες πληροφορίες αρχικά περί υποτιθέμενης πτώσης ελικοπτέρου της ακτοφυλακής πέριξ των Ιμίων και λίγο αργότερα για σημαντική κινητοποίηση των Λιμενικών Αρχών και εναέριων μέσων, προκειμένου να αποφευχθεί η προσέγγιση ελληνικών πλοίων στην περιοχή.