23 Φεβρουαρίου 2017

Κασουλίδης: Mετά τη Γενεύη η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει γίνει αγνώριστη

«Είναι ολοφάνερο ότι ροκανίζει τον χρόνο»

«Ύστερα από 22 μήνες διαπραγματεύσεων», επεσήμανε ο Ι. Κασουλίδης, μιλώντας στο ΡΙΚ,» ο κ. Ακιντζί δεν θα έπρεπε να είχε αμφιβολίες...


... για τις προθέσεις του προέδρου Αναστασιάδη. Παρέπεμψε δε σε δηλώσεις του Μ. Ακιντζί ότι στόχος είναι η εκ περιτροπής προεδρίας, η ισότητα και η αποτελεσματική συμμετοχή».

«Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης», πρόσθεσε ο Κύπριος υπουργός, «εκμεταλλεύτηκε την έγκριση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ για το ενωτικό δημοψήφισμα, για να προσθέσει στο οπλοστάσιο της Τουρκίας επιχειρήματα υπέρ της παραμονής στρατευμάτων και εγγυήσεων και για να ροκανίσουν τον χρόνο».

«Η Τουρκία γνωρίζει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων σε μια διεθνή διάσκεψη», ανέφερε ο Ι. Κασουλίδης, για να υπογραμμίσει πως «από τον Ιανουάριο τίποτε δεν προχώρησε σε ό,τι αφορά τις εκκρεμότητες των εσωτερικών θεμάτων».

«Εμείς θέλουμε ο διάλογος να συνεχίζεται και τα θέματα να συζητούνται και να εξαντλούνται», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως «οι δύο ηγέτες έχουν συμφωνήσει να κλείσουν ή να φθάσουν όσο πιο κοντά σε κλείσιμο των εσωτερικών πτυχών».