23 Μαρτίου 2017

Τη Ρωσία δείχνουν οι Ουκρανοί… πυρκαγιά σε depot πυρομαχικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Δολιοφθορά βλέπει η Ουκρανία πίσω από την πυρκαγιά κατακαίει από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σε αποθήκη πυρομαχικών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ενώ (δείτε το βίντεο)...
... όλοι αντιλαμβάνονται ότι την ενέργεια που αναφέρουν την καταλογίζουν στις μυστικές υπηρεσίες ή/και τις ομάδες ειδικών επιχειρήσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η κατάσταση είναι σοβαρή και ο κίνδυνος μεγάλων εκρήξεων τεράστιος, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή από τις αρχές για την άμεση εκκένωση μιας περιοχής σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων συνολικά από τις αποθήκες, περίπου 20.000 πολιτών.

Η βεβαιότητα με την οποία αποδίδεται η υπόθεση σε δολιοφθορά, προκύπτει από ανάρτηση του στρατιωτικού εισαγγελέα, Ανατόλι Μάτιος στον λογαριασμό του στο Facebook, στην οποία επικαλείται τα αποτελέσματα έρευνας που υποδεικνύουν δολιοφθορά.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, στις αποθήκες που καίγονται βρίσκονται περισσότεροι από 138.000 τόνοι πυρομαχικών και οβίδων που αφορούν κυρίως τα ουκρανικά στοιχεία πυροβολικού που επιχειρούν στα ανατολικά, στις συγκρούσεις με τους Ρωσόφωνους αυτονομιστές / αποσχιστές των περιοχών που «συγκεντρωτικά» αποκαλούνται «Δημοκρατία του Ντόνμπας».