8 Μαρτίου 2017

Kαλόγριες τρολάρουν το τραγούδι της Ιταλίας στη Γιουροβίζιον (BINTEO)

Το υποψήφιο τραγούδι της Ιταλίας για το διαγωνισμό της Eurovision 2017, έχει αναδειχθεί ως φαβορί, και όχι μόνο από τα γραφεία στοιχημάτων, αλλά και από (δείτε τα βίντεο)...


... τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έχουν εμφανιστεί δεκάδες παρωδίες του τραγουδιού. Ένα από τα πιο δημοφιλή μάλιστα βίντεο, είναι αυτό με τις καλόγριες που χορεύουν.

Το τραγούδι «Occidentali’s Karma» του Τοσκανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Φραντσέσκο Γκαμπάνι, κέρδισε στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, ένα διάσημο διαγωνισμό και προκρίθηκε για να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο διαγωνισμό της Eurovision.

Στους στίχους, ο Γκαμπάνι κοροϊδεύει τους Δυτικούς με την ανατολίτικη πενυματικότητα και την «αδέξια προσπάθειά μας να μιμηθούμε τις ανατολίτικες συνήθειες για να βρούμε την εσωτερική γαλήνη». Αλλά το χορευτικό του Γκαμπάνι, που τον δείχνει να μιμείται κινήσεις από την γιόγκα και το διαλογισμό, έχει εξάψει την φαντασία της χώρας.

Μια από τις πιο δημοφιλείς παρωδίες είναι αυτή μιας ομάδας καλογριών που χορεύουν με την χαρακτηριστική κίνηση του Γκαμπάνι. Η Ίμα Καφόριο, που παρήγαγε το βίντεο, είπε πως εμπνεύστηκε από την αδερφή Αλμπέρτα Κόκι, μία από τις πρώτες μοναχές που ερμήνευσε μουσική για τον Πάπα. Η Καφόριο έμαθε για την συγκεκριμένη καλόγρια όταν εργαζόταν ως παραγωγός σε ντοκιμαντέρ.

«Η αδελφή Αλμπέρτα μιλούσε συχνά για το πάθος της για τη μουσική, και όταν ο νικητής του διαγωνισμού του Σαν Ρέμο έγινε viral, με τους ανθρώπους να ανεβάζουν βίντεο τρολάροντας το, μιλούσα με τη μαμά μου και της είπα ότι αν η αδερφή Αλμπέρτα ζούσε, σίγουρα θα έφτιαχνε κι αυτή ένα βίντεο».

Έφτιαξε τελικά το βίντεο «προς τιμή της αδερφής Αλμπέρτα» με τη μητέρα της, την αδερφή της και δύο φίλες που παίζουν το ρόλο των τεσσάρων μοναχών. Το βίντεο γυρίστηκε σε μερικά από τα πιο γνωστά τουριστικά σημεία της Μπολόνια, συμπεριλαμβανομένου του Ιερού της Μαντόνα ντι Σαν Λούκα. Σε ορισμένα κλιπ, οι σαστισμένοι περαστικοί σταματούν για να παρακολουθήσουν από κοντά τις χορευτικές κινήσεις των μοναχών.

To τραγούδι που στέλνει η Ιταλία στη Γιουροβίζιον


Η απίστευτη παρωδία από τις καλόγριες