8 Απριλίου 2017

Η «κατεστραμμένη» Ελλάδα και η «βυθισμένη» Ιταλία δεν μπορούν να προστατέψουν τα σύνορα της ΕΕ

Η Ελλάδα είναι «κατεστραμμένη» και η Ιταλία «βυθισμένη» και ως εκ τούτου, η Γαλλία δεν μπορεί να βασίζεται πάνω τους για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλώντας...
... στον τηλεοπτικό σταθμό BFM-TV, η Λεπέν σημείωσε ότι είναι επικίνδυνο για τον γαλλικό λαό να μένει προσηλωμένος στην ιδεολογία που προβλέπει το πλήρες άνοιγμα των συνόρων.

«Πρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο των συνόρων μας, δεν μπορούμε πλέον να είμαστε στην αφέλεια. Είμαστε σε πόλεμο» και πρόσθεσε πως κανένας από τους κύριους αντιπάλους της στις εκλογές δεν θέλει την επαναφορά των εθνικών συνόρων, κι ότι είναι η μοναδική που μπορεί να δώσει αυτή τη λύση. Η Μαρίν Λεπέν, ωστόσο, αντιτάχθηκε στην απόφαση της αμερικανικής ηγεσίας να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση εναντίον κυβερνητικής βάσης στη Συρία.

Συντασσόμενη εμμέσως πλην σαφώς με τη ρωσική γραμμή, σημείωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα λειτουργούν πλέον ως ο «αστυφύλακας» της διεθνούς κοινότητας, ούτε θα «παρεμβαίνουν» στο εξωτερικό. «Μήπως είναι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ που στέλνει στρατιώτες στους δρόμους μας για να σκοτώσει τα παιδιά μας; Όχι, αυτό το κάνει το Ισλαμικό Κράτος», είπε, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του Αμερικανού προέδρου.