25 Απριλίου 2017

Ζαγόρι και Τζουμέρκα σαγηνεύουν τους Ισραηλινούς

Τους συναρπάζει το φυσικό κάλλος και ενθουσιάζονται από την ηπειρώτικη φιλοξενία

Περισσότεροι από 10.000 Ισραηλινοί τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τον νομό Ιωαννίνων, σύμφωνα με...
... τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κώστα Βλάχο.

Το Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα είναι ιδανικοί προορισμοί στον εναλλακτικό τουρισμό για τους Ισραηλινούς. Το ράφτινγκ, η πεζοπορία, το κάνοε- αγιάκ, αποτελούν γι' αυτούς μια ευκαιρία για περιπέτεια.

«Μας επισκέπτονται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και η παραμονή τους φθάνει έως και τις επτά ημέρες στον νομό Ιωαννίνων», ανέφερε στη Greenagenda.gr ο κ. Βλάχος. Από το 2012, οι περισσότερες διανυκτερεύσεις αλλοδαπών τουριστών, στην περιοχή του Ζαγοριού των Ιωαννίνων, είναι αυτές των Ισραηλινών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, ο συγκεκριμένος προορισμός έγινε δημοφιλής με τη συντονισμένη προσπάθεια προβολής η οποία συνεχίζεται από τον Δήμο, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους ξενοδόχους και την Ισραηλινή Κοινότητα Ιωαννίνων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζαγορίου Μιχάλης Βλάχος επισήμανε ότι «έχουμε επενδύσει και στο Ισραήλ, πηγαίνουμε κάθε χρόνο σε εκθέσεις και η επισκεψιμότητα των τουριστών παρουσιάζει ανοδική τάση τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι Ισραηλινοί επιλέγουν το Ζαγόρι και η έντονη παρουσία τους δίνει σημαντική ώθηση στη τοπική οικονομία».

Όπως εξήγησε ο κ. Βλάχος «κάνουμε βήματα προσεκτικά, επιδιώκουμε να έχουμε ένα ήπιο και ήσυχο περιβάλλον. Να προσφέρουμε τη φιλοξενία. Δεν θέλουμε να χάσουμε την αυθεντικότητα του προϊόντος μας. Οι επισκέπτες μας απολαμβάνουν το ήπιο φυσικό περιβάλλον. Ενθουσιάζονται από την τοπική μας κουζίνα και έχουν την ευκαιρία να κάνουν πολλές δραστηριότητες αναψυχής.

» Επιπλέον έχουν δημιουργηθεί και νέες θέσεις εργασίας όπως οδηγοί  βουνού, εκπαιδευτές ιππασίας και κάνοε - καγιάκ. Εμείς κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν πρέπει να αλλοιώσουμε την ταυτότητα, τη παράδοση και τη φιλοξενία μας».

Τα τελευταία δύο χρόνια οι Ισραηλινοί προτιμούν και την περιοχή των Τζουμέρκων. Ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, κάνουν έντονη τη παρουσία τους στην περιοχή και αυτό δίνει σημαντική ώθηση στη τοπική τουριστική αγορά.