28 Απριλίου 2017

Νέα πρόκληση του Τούρκου αντιπρόεδρου: "Ο Τσίπρας δεν τίμησε το λόγο του"

"Αδύνατον να καταλάβεις τους Έλληνες"

Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος από τον Άρειο Πάγο για την έκδοση...
... των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται από την Άγκυρα ως πραξικοπηματίες, δεν έχει τέλος.

Χαρακτηριστική η νέα τοποθέτηση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη νέα απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ο Κουρτουλμούς επανέλαβε τους ισχυρισμούς πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την έκδοση των 8, λέγοντας μάλιστα, σε συνέντευξή του σε εκπομπή του τουρκικού καναλιού TGRT, πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί να παραδώσει τους (κατηγορούμενους ως) πραξικοπηματίες μέσα σε ένα μήνα!

«Ναι έδωσε το λόγο του, φυσικά. Αλλά η κοινή γνώμη παραδόθηκε στην λογική των φετουλαχτσήδων, όπως και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη υπάρχει ρατσισμός. Στην τελική αυτού του είδους οι αποφάσεις ντροπιάζουν τους Έλληνες. Δηλαδή, αδελφέ μου, εσένα όταν σε διοικούσε η χούντα ήταν καλά και τώρα τι κάνεις που έρχεσαι αντιμέτωπος με μια τέτοια κατάσταση; Πραγματικά είναι αδύνατον να καταλάβει κανείς τους Έλληνες.

» Είναι ντροπή, κάνουν λάθος. Φαίνεται ότι εκεί γίνονται κάποια παιχνίδια, το δίκτυο των φετουλαχτσήδων -αυτό που διαφαίνεται- κινητοποιήθηκε εκεί. Αυτό μετράει ως μεγάλη αδυναμία στο καρνέ της Ελλάδας. Αποτελεί μεγάλη αδυναμία της Ελλάδας αυτό», είπε ο Κουρτουλμούς.

Από τα "πυρά" του δεν γλίτωσε ούτε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης να τον κατηγορεί πως "κάνει σόου" και να απειλεί πως η Τουρκία δεν υποκύπτει σε τετελεσμένα, αλλά έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί όλα τα δικαιώματά της στο Αιγαίο! (ΑΝΤ1)