22 Μαΐου 2017

Αυτόματος πωλητής πολυτελών αυτοκινήτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτόματοι πωλητές για καφέ, για σοκολάτες, για σνακ, τώρα και για… αυτοκίνητα

Στη Σιγκαπούρη, όπου κάθε τετραγωνικό μέτρο είναι πολύτιμο και κοστίζει από κάθε άποψη, τα κτίρια ανεβαίνουν (δείτε το βίντεο)...


... πιο ψηλά κι από τη φασολιά του Τζακ, καθώς οι διαθέσιμες επιφάνειες είναι μικρές και ελάχιστες.

Ένας έμπορος πολυτελών αυτοκινήτων λοιπόν είχε την ιδέα ενός αυτόματου πωλητή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, με τη βοήθεια ενός κτιρίου 15 ορόφων, πλήρως αυτοματοποιημένων.

Η ιδέα ήρθε στον έμπορο για να μην πούμε του επεβλήθη, καθώς η Σιγκαπούρη αντιμετωπίζει το κοινό πρόβλημα κάθε μεγαλούπολης, ειδικά όταν αυτές βρίσκεται πάνω σε νησιά ή χερσονήσους: Την έλλειψη χώρου. Γι’ αυτό το λόγο τα ενοίκια είναι αστρονομικά και το εμβαδόν των οικοπέδων σχετικά μικρό για το μέγεθος της πόλης.

Σε μια πόλη όμως, όπως η Σιγκαπούρη, φέουδο των σπορ αυτοκινήτων, αυτό βγήκε σε καλό για τον εξειδικευμένο έμπορο, Autobahn Motors, που είχε τη φαεινή ιδέα να φτιάξει τον «αυτόματο πωλητή». Το «μηχάνημα» πρόκειται για ένα κτίριο από ατσάλι και γυαλί, ύψους 15 ορόφων, όπου καθένας μπορεί να βρει οτιδήποτε. Από την πρώτη γενιά MINI Cooper μέχρι Lamborghini Aventador και από Lotus Exige μέχρι Porsche 911.

Τέσσερις κολόνες με 15 αυτοκίνητα η καθεμιά τους, στο σύνολο 60 αυτοκίνητα σπορ, πολυτελείας και συλλεκτικά βρίσκονται μόλις ένα ψηφιακό «κλικ» μακριά από τον ενδιαφερόμενο. Αρκεί να το παραγγείλεις από το ισόγειο και να κανονίσεις την πληρωμή ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια, ένα έξυπνο σύστημα ασανσέρ αναλαμβάνει να στο παραδώσει στο ισόγειο.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι δεν πρόκειται για τον πρώτο αυτόματο διανομέα αυτοκινήτων, αλλά νομίζουμε ότι είναι ο πρώτος «αυτόματος πωλητής» αυτοκινήτων πολυτελείας. (drive.gr)