22 Μαΐου 2017

Νέα περιπολικά για τον ρωσικό Στόλο Μαύρης Θάλασσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ύψωση της σημαίας του Αγίου Ανδρέα, της σημαίας του Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε δύο περιπολικά πλοία τύπου Raptor που φέρουν πλευρικούς (δείτε το βίντεο)...


... αριθμούς P-415 και P-425 ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση Τύπου, τα δύο νέα περιπολικά έχουν ήδη ενταχθεί στις δυνάμεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και έχουν αρχίσει την εκτέλεση αποστολών. Συνολικά ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας επιχειρεί οκτώ περιπολικά τύπου Raptor. Σημειώνεται, ότι τα υψηλών ταχυτήτων περιπολικά τύπου Raptor (Project 03160) έχουν σχεδιαστεί και ναυπηγούνται από τα ναυπηγεία Open JSC Pella στην Αγία Πετρούπολη.

Τα περιπολικά μπορούν να αναλάβουν ευρύ φάσμα αποστολών συμπεριλαμβανομένων περιπολίας, έρευνας και διάσωσης, αντιτρομοκρατίας και αντιμετώπισης δολιοφθορέων. Διαθέτουν πλήρωμα δύο ατόμων και χώρους που παρέχουν δυνατότητα μεταφοράς 22 ατόμων (ειδικών δυνάμεων, δυτών, προσωπικού διάσωσης, ναυαγών ή αγημάτων νηοψίας).

Το μέγιστο μήκος τους ανέρχεται σε 17 μέτρα, το μέγιστο πλάτος 4 μέτρα, το μέγιστο ύψος 3,5 μέτρα και το βύθισμα σε 0,90 μέτρα. Το περιπολικό διαθέτει σύγχρονα συστήματα ναυτιλίας, συστήματα επικοινωνιών και ραντάρ, η δε γέφυρα, είναι εξοπλισμένη με σταθμούς εργασίας για την πλεύση και λειτουργία του περιπολικού και για την εξάσκηση διοίκησης και ελέγχου.

Ως κύριο οπλισμό, το περιπολικό διαθέτει τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού με βαρύ πολυβόλο διαμετρήματος 14,5 χλστ. δραστικού βεληνεκούς 2.000 μέτρων και ενσωματωμένο ηλεκτρο-οπτικό με δυνατότητα εντοπισμού στόχων σε αποστάσεις έως και 3.000 μέτρα.

Ο δευτερεύων οπλισμός αποτελείται από δύο πολυβόλα διαμετρήματος 7,62 χλστ. 6P41 Pecheneg (δραστικό βεληνεκές 1.500 μέτρα, ταχυβολία 600 έως 800 φυσίγγια ανά λεπτό) επί εστόρων στην πρύμνη του περιπολικού.

Την προστασία (επιπέδου 5 και 5A) από εχθρικά πυρά διασφαλίζουν πλαίσια θωράκισης που προσαρμόζονται επί του σκάφους καθώς οι πάχους 39 χλστ. αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες της υπερκατασκευής. Το περιπολικό διαθέτει κινητήρα ισχύος 2.000 ίππων και δύναται να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα πλεύσης περίπου 50 κόμβων. Η αυτονομία του ανέρχεται σε 160 χιλιόμετρα.