22 Μαΐου 2017

Εφέτος είναι Γενοκτονία... πέρσι δεν ήταν...

Ανάλογα με τον υπουργό... Του χρόνου μπορεί να πουν ότι ήταν αυτοκτονία!

Φέτος ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου ήταν ξεκάθαρος στη Βουλή. Ευτυχώς γιατί πέρσι ο προκάτοχός του δήλωνε:

«Πριν από χρόνια...
... ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας.

» Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στον Νίκο Χατζηνικολάου και “στον ενικό”.

Δήλωση Γαβρούγλου:
«Η Ελληνική Βουλή τιμά σήμερα τη μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Είναι μία μέρα μνήμης που θεσμοθετήθηκε το 1994, 70 χρόνια μετά τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται. Πρόκειται για τα τραγικά γεγονότα του 1914-1923 στη διάρκεια δηλαδή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και του ελληνοτουρκικού πολέμου που ακολούθησε.

»Ο απολογισμός σε νεκρούς κι εκτοπισμένους είναι χωρίς προηγούμενο. Σε 350.000 τουλάχιστον εκτιμάται ότι ανέρχονται οι νεκροί, αν και κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια. Αμέτρητοι οι εκτοπισμένοι, οι βασανισμένοι, οι πρόσφυγες. Τμήματα μιας εικόνας που συνέθεταν παρόμοια βάσανα των υπόλοιπων Χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.»

Το ερώτημα όμως είναι, εάν το τι θα λέγεται θεσμικά στην Ελλάδα και τι θα διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία, θα εξαρτάται από το ποιον υπουργό θα βάζουν κάθε φορά και το πολιτικό παιχνίδι που θα πρέπει να εξυπηρετηθεί… αυτό αποδεικνύει τη φαιδρότητά μας και ισχύει διακομματικά. (greekteachers)