20 Μαΐου 2017

Ο Πομάκος μαθητής που θα διαβάσει απόσπασμα του Κορανίου παίρνει ένα… τάμπλετ

Έτσι εκτουρκίζουν τους μουσουλμάνους

Οι Πομάκοι της Θράκης, πανάρχαιο φύλο, έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

Ο κλοιός της Τουρκίας...
... έχει γίνει ασφυκτικός, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» συμβαίνει το εξής σοβαρό περιστατικό: Με «πρωτομάστορα» τον επικεφαλής Τούρκο πρόξενο Αλί Ριζά Ακιντζί, εφαρμόζεται πολιτική «γενιτσαροποίησης», καθώς ο εγκάθετος της Άγκυρας «οργώνει» τα Πομακοχώρια, οργανώνοντας φιέστες για τους μαθητές, τους οποίους με κάθε τρόπο δωροδοκεί, προκειμένου να αποσπάσει και να εδραιώσει την συνειδησιακή τους στροφή προς την Τουρκία.

Το ελλαδικό Κράτος φυσικά «κοιμάται», ειδικά υπό την παρούσα κυβέρνηση. Το τουρκικό σχέδιο διαγράφεται καθαρά πλέον στις αναλύσεις των επιστημονικών συμβουλευτικών κύκλων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, γράφει η «Δημοκρατία», που αναγνωρίζουν ότι οι κινήσεις του τουρκικού προξενείου εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο «κοσοβοποίησης» της Θράκης, με απώτερο τελικό σταθμό την αυτονόμησή της και την αποκοπή της από τον ελληνικό εθνικό κορμό.

Πρόσφατα μάλιστα, ο Αλί Ριζά Ακιντζί βρέθηκε στα Πομακοχώρια της Μύκης διοργανώνοντας μαθητικές εκδηλώσεις με χρήματα εκ Τουρκίας, βραβεύοντας Πομάκους μαθητές.  Όπως αναφέρει στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ο Αχμέτ Ιμάμ, πρόεδρος του «Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων», ο Τούρκος πρόξενος επιβραβεύει κάθε μαθητή που θα διαβάσει απόσπασμα του Κορανίου με ένα… τάμπλετ.

Ως αποτέλεσμα, στον Εχίνο, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, οι μουσουλμάνοι Πομάκοι, ενώ δηλώνουν την αδιαμφισβήτητη πομακική καταγωγή τους, δηλώνουν όλοι Τούρκοι! Ποια είναι η ελληνική απάντηση;