25 Ιουνίου 2017

Λιποθυμία Ερντογάν μέσα σε τζαμί

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως τον έβγαλαν μετά έξω με φορείο

Ο πρόεδρος Ερντογάν κατά την έξοδο του από το τζαμί Μιμάρ Σινάν στο Ατάκσεχίρ, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση σχετικά...

... με την κατάσταση της υγείας του είπε πως "Σήμερα είχα μια απότομη πτώση στην πίεση λόγω του ζαχαρώδη διαβήτη που πάσχω. Δόξα τω Θεώ σύντομα επανήλθα. Αυτή την στιγμή είμαι σε καλή κατάσταση".

Ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε σχετικά με το Κατάρ, όπου υπάρχει ένα τελεσίγραφο για απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων, και ο Ερντογάν απάντησε: "Καταρχάς εμείς εγκρίνουμε και θαυμάζουμε την στάση του Κατάρ απέναντι σε αυτά τα 13 άρθρα. Θαυμάζουμε διότι θεωρούμε πως αυτά τα 13 άρθρα συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Το να ζητείται από την Τουρκία να αποσύρει τον στρατό της, είναι μια ασέβεια έναντι της Τουρκίας. Δηλαδή εμείς όταν κάνουμε στρατιωτική συνεργασία με οποιαδήποτε χώρα, θα πρέπει να παίρνουμε άδεια από κάποιους; Να μην το παρεξηγήσουν, αλλά η Τουρκία δεν είναι μια συνηθισμένη χώρα και κράτος. Για αυτό τον λόγο, το να ζητείται από την Τουρκία να αποσύρει τον στρατό της από εκεί, είναι μια ασέβεια προς την Τουρκία". (dha.com.tr, tourkikanea)

Σχόλιο: Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως ο Ερντογάν ενώ έκανε την προσευχή του μέσα στο τζαμί λιποθύμησε και τον έβγαλαν μετά έξω με φορείο.