19 Ιουνίου 2017

Μπράβοι του Έντι Ράμα δέρνουν και στην Αθήνα

Παρακρατικοί Αλβανοί δρουν ελεύθεροι στην Ελλάδα 

Σε ρινγκ μετατράπηκε η προεκλογική εκδήλωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας που έλαβε χώρα σε γνωστό ξενοδοχείο...


... της Αθήνας, όταν Αλβανοί που μένουν μόνιμα στην χώρα μας γρονθοκοπήθηκαν αγρίως από μπράβους του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών των Σοσιαλιστών στις επερχόμενες εκλογές, όταν Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα παραπονέθηκαν για την εγκατάλειψη που αισθάνονται από την επίσημη αλβανική κυβέρνηση κυρίως στα ζητήματα του συνταξιοδοτικού και της εργασίας.

Οι ίδιοι απαίτησαν από τον Ράμα να επισκεφτεί την Ελλάδα και να υπογράψει διακρατικές συνθήκες που να ικανοποιούν τα αιτήματα όσων εργάζονται στην Ελλάδα και θέλουν να επιστρέψουν στην Αλβανία.

Οι σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν ένταση στην αίθουσα και ορισμένοι σωματοφύλακες των κυβερνητικών στελεχών των Τιράνων έβριζαν και απειλούσαν τους Αλβανούς διαμαρτυρόμενους. Μαρτυρίες κάνουν λόγο πως υπουργός αποχώρησε σε μισολιπόθυμη κατάσταση.

Το παραπάνω περιστατικό ήρθε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού Πρόεδρου, Ιλίρ Μέτα ο οποίος εξέφρασε τη θέλησή του για στενότερες σχέσεις με την Ελλάδα και κατηγόρησε τον Έντι Ράμα ότι αυτός ευθύνεται που έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και πόσο μάλλον την ζωή των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα.