25 Ιουνίου 2017

Η Σερβία δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο

Ο σερβικός στρατός σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει...


... την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

«Πώς μπορώ να αναγνωρίσω το Κοσσυφοπέδιο αφού ορκίστηκα στο Σύνταγμα ότι δεν αναγνωρίζω το Κοσσυφοπέδιο; Δεν μπορώ ούτε και θέλω να αναγνωρίσω την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο Βούτσιτς. Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του, στις 31 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Σερβίας πρότεινε να τεθεί σε δημόσια συζήτηση το θέμα της αναγνώρισης.

Ο σερβικός στρατός σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Οι στρατιωτικοί της Σερβίας σχεδιάζουν την πραγματοποίηση, από τον Σεπτέμβριο, καθημερινών μαζικών διαμαρτυριών για τους χαμηλούς μισθούς, τις κακές συνθήκες εργασίας και την έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, στο διάστημα του προηγούμενου έτους εγκατέλειψαν τις ένοπλες δυνάμεις 3000 στρατιώτες. Το σύστημα άμυνας της Σερβίας, σήμερα, αποτελείται από 32.055 άτομα, ενώ απαιτείται η ύπαρξη 35.000, δήλωσε ο Νόβιτσα Άντιτς, πρόεδρος του στρατιωτικού συνδικάτου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται η αποχώρηση και άλλων λόγω των χαμηλών μισθών και των δύσκολων συνθηκών εργασίας: «Μηνιαία εργασία 350 έως και 500 ωρών με αμοιβή 260 ευρώ. Οι υπερωρίες και νυχτερινή εργασία δεν αμείβονται επιπλέον» είπε ο ίδιος.