23 Ιουλίου 2017

Τραυματίστηκε στις διαδηλώσεις ο βιολιστής της Βενεζουέλας (ΒΙΝΤΕΟ)

Απαντά στις σφαίρες με νότες

Ο Γουίλι Αρτεάγκα, ο μουσικός που έχει γίνει «έμβλημα» των διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα ήταν ανάμεσα στους τραυματίες (δείτε το βίντεο)...


... στις νέες ταραχές που ξέσπασαν το Σάββατο.  Ο 23χρονος, που έγινε διάσημος παίζοντας βιολί μπροστά από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ μαίνονται οι μάχες γύρω του, στις αιματηρές διαδηλώσεις, διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να το βάλει κάτω.

«Οι σφαίρες από καουτσούκ δεν θα σταματήσουν τη μάχη μας για την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας. Αύριο, θα είμαι πάλι στους δρόμους», ανέφερε στο μήνυμα που δημοσίευσε στο Twitter, από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

Το Σάββατο, χιλιάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους, προσπαθώντας να προσεγγίσουν το ανώτατο δικαστήριο. Δυνάμεις ασφαλείας είχαν παρατάξει τεθωρακισμένα οχήματα και ακολούθησαν μάχες για ώρες, με νεαρούς να εκτοξεύουν πέτρες και βόμβες μολότοφ και τους φρουρούς να απαντούν με δακρυγόνα.

Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα προκηρύξει διήμερη γενική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που σχεδιάζει για να πιέσει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει το σχέδιό του να διεξαχθεί την 30ή Ιουλίου η ψηφοφορία για την ανάδειξη μιας Συντακτικής Συνέλευσης.